Guvernul elen a scos la vânzare drepturile de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe de 700 MHz, 2 GHz, 3.400-3.800 MHz şi 26 GHz, conform informațiilor transmise de Autoritatea de Reglementare în Telecomunicaţii într-un comunicat, citat de Reuters.

La finalul procedurii de licitaţie, trei operatori de telecomunicaţii – OTE Group, Vodafone şi Wind Hellas – au obţinut frecvenţe 5G, a precizat autoritatea.

De asemenea, OTE şi Wind vor face echipă cu firma suedeză Ericsson pentru a-şi asigura tehnologia necesară pentru reţelele 5G.

Trebuie menționat că Grecia va folosi câştigurile obţinute în urma licitaţiei pentru a-şi reduce datoria, cea mai ridicată din zona euro ca procent din PIB, şi pentru a acorda finanţare startup-urilor care vor dezvolta produse şi servicii 5G.

Grecia trece în defensivă

Autoritățile elene au propus un proiect de buget pentru anul 2021 în care apărarea va primi mai mulți bani față de 2020. Această decizie vine în contextul diferendului cu Turcia. Există șanse mari ca bugetul propus pentru apărare să treacă.

Așadar, proiectul de buget propus de guvernul elen pentru următorul an prevede în cadrul bugetului pentru apărare o creștere de cinci ori a cheltuielilor pentru achiziția de echipamente militare.

Bugetul cuprinde suma de 2,5 miliarde de euro

Potrivit ekathimerini.com, bugetul cuprinde suma de 2,5 miliarde de euro pentru achiziţii destinate forţelor armate, cu 2 miliarde de euro mai mult faţă de anul 2020.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis are majoritate în parlament, ceea ce, potrivit mass-media din Grecia, înseamnă că bugetul are şanse mari să treacă.

Mitsotakis a anunţat o creştere a cheltuielilor pentru apărare în condiţiile actualului diferend cu Turcia cu privire la drepturile asupra potenţialelor rezerve de gaz natural din estul Mării Mediterane.