Potrivit publicaţiei menţionate, Executivul grec vrea să transfere un pachet de 5% din acţiunile OTE către fondul de privatizare TAIPED, iar acesta din urmă va păstra 1% din acţiuni şi va transfera restul de 4% către Fondul de Asigurări Sociale (IKA). Kathimerini subliniază că statul grec va păstra însă în totalitate drepturile de vot pentru acţiunile care vor ajunge la IKA. Astfel, vor putea fi păstrate drepturile oferite părţii elene prin acordul semnat de statul grec şi Deutsche Telekom, principalul acţionar de la OTE. 

Acordul din 2008 oferă o serie de drepturi speciale statului grec, precum un număr mare de locuri în Consiliul de Administraţie de la OTE, în pofida participaţiei reduse deţinută de statul grec la operatorul de telecomunicaţii. De asemenea, acordul din 2008 conferă părţii greceşti dreptul de veto pentru anumite dosare. 

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'. 

AGERPRES