Societatea BT Aegon Fond de Pensii si Grawe Pension Services, broker de pensii private, au incheiat un parteneriat prin care compania de pensii a Grawe va distribui pensia privata Vital, administrata de BT Aegon, informeaza un comunicat al Bancii Transilvania.

Fondul Vital al BT Aegon va fi un fond de pensii obligatorii cu risc mediu, schema de investitii aleasa presupunand alocarea a 70% din active in titluri de stat si obligatiuni, iar 30%, in valori mobiliare care se tranzactioneaza pe pietele reglementate din Romania si din UE.

 

Grawe Pension Services va aviza un numar de peste 2.300 de agenti de marketing pana la data de 17 septembrie, cand va fi startul colectarii adeziunilor pentru pensiile private obligatorii.

 

Grupul Grawe detine pe piata romaneasca o companie de asigurari de viata precum si o firma de investitii imobiliare.

 

BT Aegon Fond de Pensii face parte din grupul financiar Banca Transilvania, 50% din actiuni fiind detinute de grupul olandez Aegon NV, iar 50%, de Banca Transilvania. Aegon NV este unul dintre primele 10 grupuri fiananciare din Europa si are in portofoliu aproximativ 30 de milioane de clienti.

 

Sursa: Capital