UPDATE 4: După mai multe ore, a fost găsită şi ultima persoană acoperită de malul de pământ. Se lucrează pentru extragerea acesteia.

UPDATE 3: Prin intermediul unui buldoexcavator, se continuă acţiunile pentru căutarea ultimei persoane surprinse de prăbuşirea malului, în zona indicată de către constructor.

UPDATE 2: În urma acţiunilor de căutare a fost gasită şi o persoană decedată, care a fost cuprinsă integral de pământ, transmit salvatorii.

UPDATE: În acest moment a fost extras muncitorul care era prins în pământ până la nivelul taliei.

 

Știre inițială:

Grav accident în Capitală, luni după-amiază!

Cel puţin trei muncitori, prinşi sub un mal de pământ ce s-a surpat

Un mal de pământ a căzut peste mai mulţi muncitori care efectuau lucrări în zona Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Detaşamentul Special de Salvatori a venit de urgenţă la faţa locului, cu accesorii pentru intervenţie.

La momentul redactării acestei ştiri, doi muncitori fuseseră deja scoşi şi duşi de urgenţă la spital, iar salvatorii lucrau la extragerea celui de-al treilea, dar şi pentru căutarea a încă doi muncitori, care ar putea fi prinşi sub malul de pământ.

Mesajul celor de la ISU Bucureşti

“Intervenim pentru extragerea mai multor persoane surprinse de prăbușirea unui mal de pământ în zona Biblioteca Națională.

Doi muncitori au fost scoși, se lucrează pentru extragerea celui de-al treilea. Potrivit informațiilor furnizate de șeful echipei care efectua lucrări, este posibil că alți doi muncitori să fie acoperiți integral de pământ.

Un bărbat de 50 de ani a fost transportat la Spitalul Universitar, iar un alt bărbat, de 33 de ani, a fost transportat la Spitalul Floreasca, ambii în stare de conştienţă.

Se lucrează pentru extragerea celui de-al treilea muncitor şi pentru căutarea celorlalţi doi dispăruţi. Concomitent, se stabilizează malurile şanţului, care are peste 2m adâncime”, au transmit reprezentanţii ISU Bucureşti.

Sursă foto: ISU Bucureşti
Sursă foto: ISU Bucureşti

Lucrarea de pe acel şantier aparţine Primăriei Sectorului 3, lucru confirmat şi de primarul Robert Negoiţă.

“Este o zi tristă și dificilă pentru comunitatea noastră. În acest moment, toate rugăciunile noastre se îndreptă pentru găsirea și salvarea celui de-al cincilea muncitor prins în acest accident.

Din păcate, unul dintre colegii săi nu a putut, în ciuda eforturilor salvatorilor, să fie salvat. Dumnezeu să îl odihnească și suntem alături de familia îndoliată!

Ceilalți trei muncitori care au fost implicați în această tragedie au fost salvați și primesc toată atenția medicală necesară. Ne îndreptăm gândurile către ei, să treacă cu bine peste această cumpănă și să se însănătoșească rapid.

Instituțiile statului au declanșat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanțele în care a fost produs acest accident pe unul dintre șantierele noastre și așteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample.

Închei această postare, insitând ca toate gândurile noastre să fie îndreptate către eforturile echipelor ISU de a-l găsi și salva pe cel de-al cincilea muncitor. Doamne Ajută să fie găsit la timp și salvat!”, a scris primarul pe pagina sa de socializare.