Un bărbat și-a pierdut viața într-un tragic accident de muncă. Toate eforturile salvatorilor de a-l readuce la viață au fost zadarnice.

Peste muncitorul aflat într-un șanț adânc de doi metri s-a prăbușit un zid din cărămidă, ce s-a prăbușit în timpul lucrărilor de renovare.

Un bărbat și-a pierdut viața. Tragic accident de muncă în județul Iași

Un muncitor din Iaşi a murit, după ce zidul unei școli aflată în renovare s-a prăbușit peste el.

Incidentul a avut loc vineri în localitatea Vladomira, judeţul Iaşi. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a murit prins într-un şanţ de aproape doi metri adâncime, sub un zid de cărămidă care s-a prăbuşit din clădirea școlii aflată în reabilitare.

Potrivit presei locale, bărbatul lucra într-un șanț de lângă școală când la un moment dat un colț al clădirii s-a prăbușit peste el.

Peretele a fost consolidat

La fața locului au intervenit 16 salvatori de la ISU Iași, cu trei autospeciale și un echipaj de prim-ajutor, dar și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță.

”Ajunși la locul evenimentului, salvatorii au consolidat peretele, concomitent cu extragerea victimei, bărbat de aproximativ 35 de ani”, a transmis ISU Iași, arată news.ro.

Bărbatul a fost dezgropat până la nivelul capului, dar era inconștient şi nu respira. Ulterior, medicii i-au aplicat victimei manevre de resuscitare, însă fără succes fiind nevoiți să declare decesul acestuia.

Trebuie precizat că numărul accidentelor de muncă este în continuă creștere în România. Conform statisticilor publicate de Ministerul Muncii, domeniul construcțiilor a fost cel în care s-au înregistrat în 2020 cele mai multe accidente de muncă.

În primul trimestru al anului trecut, numărul accidentelor de muncă era cu 50% mai mare decât în perioada similară a lui 2019.

Sursă foto: Dreamstime.

Sursa foto: news.ro