'La finalul lunii iulie Hidroelectrica a închis încă o linie de finanţare, a cincea din ultimele cinci luni, ajungând astfel la performanţa de a diminua semnificativ gradul de îndatorare prin rambursarea creditelor.

Rambursarea împrumuturilor recente ale companiei şi închiderea respectivelor linii de credit către Alpha Bank, Banca Transilvania, BERD, Citibank şi RBS, în valoare de peste 175 de milioane de euro, a ajutat la atingerea pragului de 76% în privinţa reducerii a soldului creditelor şi liniilor de credit ale Hidroelectrica. Practic, de la suma creditată de 841 milioane de euro s-a ajuns, de la momentul deschiderii procedurii insolvenţei până în luna august, la un sfert, însemnând 204 milioane de euro. Aceste rezultate demonstrează că deciziile luate de administraţia Ponta în cazul Hidroelectrica au fost corecte şi au avut drept scop îmbunătăţirea profitabilităţii companiei', afirmă consilierul premierului Victor Ponta.

Cristian Socol adaugă că, astfel, 'lupta împotriva 'băieţilor deştepţi din energie' a dat rezultate evidente, în condiţiile în care profitul brut obţinut în primele şase luni ale anului 2014 a atins un nivel record de 509 milioane de lei'. Agerpres