Google Translate, programul de traducere automată a textelor şi paginilor web oferit de compania Google, are de luni o interfaţă schimbată şi trei noi caracteristici care le permit utilizatorilor să traducă mai uşor textele.

După ce în luna septembrie, a extins, la 51 numărul limbilor traduse, ieri, Google a mai introdus trei noi funcţii: traducere instantanee, posibilitatea de  a citi şi a scrie în orice limbă şi funcţia text-to-speech pentru limba engleză.

Funcţia de traducere instantanee înseamnă că utilizatorii nu vor mai trebui să apese butunul „Traduceţi” pentru a vedea textul, acesta fiind tradus pe măsura ce se tastează.0-42118-tp1.jpg

O altă caracteristică permite romanizarea caracterelor chinezeşti. La traducerea unui text în limba chineză există opţiunea „romanizare”, care arată utilizatorului cum se citesc caracterele Han.

Ultima funcţie introdusă în Google Translate este text-to-speech pentru limba engleză. Asta înseamnă că atunci când se traduce în limba engleză utilizatorul poate asculta pronunţia textului respectiv.SURSA: googleblog.blogspot.com

Te-ar putea interesa și: