'Suntem, de asemenea, îngrijoraţi de un anumit conţinut periculos pentru cetăţenii Rusiei. Şi dacă nu vom putea (să convenim cu Google) să prevenim aceasta, atunci vom interzice publicitatea sa prin intermediul unei legi', a declarat Tolstoi despre un răspuns posibil la iniţiativa Google, în cadrul unui forum al tineretului la Moscova. 

Eric Schmidt, preşedintele Alphabet Inc., companie a cărui subsidiară este Google, a declarat că această companie americană intenţionează să dezvolte un algoritm care va diminua rezultatele de căutare ale Sputnik şi RT, considerate în SUA ca instrumente de propagandă ale Kremlinului. 

'Aceasta va elimina rezultatele de căutare a tuturor legăturilor către aceste medii (…), ceea ce va reduce de zeci de ori vizualizarea site-urilor' media ruse, a denunţat vicepreşedintele Comisiei pentru tehnologii informaţionale din Dumă, Andrei Svinţov. 

La rândul său, Aleksei Tolstoi a declarat că Google câştigă 34 de miliarde dolari pe an în Rusia. 'Este posibil să nu fie o sumă importantă pentru Google, dar când vine vorba de bani, colegii noştri îşi schimbă rapid priorităţile', a spus el. 

Săptămâna trecută, postul de televiziune RT din SUA au trebuit să se înregistreze ca 'agent străin' pentru a putea continua să opereze în această ţară, măsură ce a fost denunţată de Moscova drept o lovitură la adresa libertăţii de exprimare. 

Rusia a reacţionat, adoptând o lege care îi permite să desemneze ca 'agent străin' orice organizaţie media străină care activează pe teritoriul său. 

AGERPRES