Google Pixel 6 și Google Pixel 6 Pro promit funcții captivante care decurg dintr-un nou sistem de camere foto și din sistemul Tensor dezvoltat intern de Google. Mai avem multe de aflat despre Google Pixel 6 și Google Pixel 6 Pro, care probabil vor fi lansate în această toamnă, dar iată ce ar putea oferi linia de telefoane Google din 2021.
Iată principalele noastre motive pentru care suntem dornici să punem mâna pe noile telefoane Google – și de ce ar trebui să fii și tu.

Sistem nou de cameră

Noile inovații ale camerelor de pe telefoanele Google Pixel 6 îți vor permite să faci poze uimitoare, fără a fi nevoie să transporți cantități uriașe de echipament. Telefoanele Google Pixel au avut întotdeauna camere solide, care funcționează excelent în lumină redusă și performanță HDR. Cu toate acestea, ultimele două modele nu au fost cu adevărat revoluționare.

Pixel 6 promite să fie o îmbunătățire, cu un senzor de imagine actualizat, care promite să capteze cu 150% mai multă lumină decât predecesorul său. Și mai multă lumină înseamnă fotografii cu aspect mai bun, în special în situații cu lumină slabă. Există, de asemenea, un obiectiv cu zoom optic 4x.

Pixel 6 Pro va primi un teleobiectiv, Pixel 6 standard obținând zoomul standard și obiectivul ultra-larg. Numărul de megapixeli de pe aceste camere este, de asemenea, încă necunoscut, dar zvonurile vorbesc de o cameră wide de 50 de megapixeli și o cameră ultra-wide de 12 megapixeli pe ambele modele. Se zvonește că teleobiectivul Pro va fi de 48 megapixeli.
Procesorul Tensor intenționează, de asemenea, să dea un impuls acestor camere. Google consideră că noul său cip personalizat va ajuta la obținerea de imagini mai clare, chiar și atunci când există o mulțime de mișcare.

Procesor Tensor

Anterior, Google a folosit cipurile Snapdragon ale Qualcomm în telefoanele sale, dar acum merge într-o direcție nouă și îndrăzneață pentru Pixel 6, lansând propriul cip, denumit Tensor. Google nu a fost specific cu privire la ce fel de actualizări de performanță ne putem aștepta, dar a spus că upgrade-urile la AI și recunoașterea vorbirii vor fi deosebit de vizibile, împreună cu îmbunătățirile fotografice.

S-ar putea să pară o mișcare ciudată pentru Google să înceapă să-și facă propriile cipuri, dar este o mișcare interesantă pentru viitorul telefoanelor sale. Cipul Tensor nu reprezintă doar putere brută de procesare – majoritatea telefoanelor au mult mai multă putere decât au nevoie – dar, controlând atât hardware-ul cât și software-ul, Google va putea să dezvolte aplicații care să profite din plin de componentele de la bord. Sperăm că va putea extinde și numărul de ani de asistență software cu ajutorul acestui control, permițându-ți să ții un Google Pixel mai mulți ani cu actualizări de securitate.

Este exact ceea ce a făcut Apple de ceva timp: folosind propriul cip pe iPhone și astfel având control complet asupra modului în care interacționează hardware-ul și software-ul. Este unul dintre motivele pentru care telefoanele Apple tind să îmbătrânească mai bine, chiar și atunci când telefoanele vechi de 5 ani rulează încă cel mai recent iOS.

Android 12

Pixel 6 va fi printre primele telefoane cu Android 12 la bord. Îl folosim în formă beta deja de ceva timp și există multe lucruri care să ne placă și să fim încântați de el pe Pixel 6.

Limbajul arată minunat, în special capacitatea de a crea teme personalizate din propriile imagini. Ori de câte ori alegi o nouă imagine de fundal, Android va testa culoarea dominantă din acea imagine și o va folosi pentru a personaliza bara de notificare, pictogramele, textele și orice altceva din interfață pentru a oferi un aspect coeziv.

Android 12 îmbunătățește, de asemenea, confidențialitatea, inclusiv oferind opțiunea de a dezactiva accesul sistemului la camere și microfoane.

Există o varietate de modificări în software, nu toate sunt revoluționare, dar toate acestea se adaugă la o nouă experiență simplă, care ar trebui să arate minunat pe afișul enorm de 6,7 inci al Google Pixel 6 Pro.