Recent, am aflat că Google Pixel 4a ar putea fi dezvăluit pe 13 iulie, dar telefonul nu va ajunge în magazine până pe 6 august. Și apoi la jumătatea lunii iunie am auzit că lansarea Pixel 4a a fost întârziată încă o dată, de data aceasta fiind împinsă tocmai în octombrie. Deci când să ne așteptăm să-l vedem?

Google Pixel 4a are potențialul de a fi unul dintre cele mai bune telefoane ieftine din cursul acestui an. Dar, pe măsură ce data lansării sale este împinsă din ce în ce mai departe, Google ușurează existența modelelor competitoare.

Unul dintre cele mai recente zvonuri semnat de Jon Prosser spune că Pixel 4a va fi anunțat pe 13 iulie, dar că varianta neagră se va lansa pe 22 octombrie, în timp ce varianta albastră a fost „eliminată”. Cu alte cuvinte, ne putem aștepta ca Google Pixel 4a să nu impresioneze prin culorile carcasei.

Pe de altă parte, este de înțeles de ce Google continuă să mute data lansării Pixel 4a. Multe magazine retail încă nu sunt deschise, iar o creștere recentă a cazurilor COVID-19 a determinat companii precum Apple să închidă magazinele pe care le-a redeschis. Între timp, Microsoft a decis să închidă complet magazinele sale.

Așadar acum nu pare a fi momentul ideal pentru a lansa un telefon. Google Pixel 3a este vândut în prezent la Verizon, Sprint și T-Mobile în Statele Unite, așa că sunt sigur că Google ar dori să vadă redeschiderea acestor magazine înainte de a lansa Pixel 4a. Apoi, din nou, cu modul în care coronavirusul continuă să se răspândească, nu există nicio garanție că Google va vedea mall-uri sau magazine retail din SUA care își deschid ușile pentru clienți până în toamnă.

În ceea ce privește telefonul în sine, Pixel 4a pare să fie un telefon Android foarte bun. Se spune că modelul are un display OLED de 5,8 inci, un procesor Snapdragon 730, 6 GB RAM și 128 GB stocare. Ar putea exista o variantă de 64 GB.

Pixel 4a ar trebui să vină la pachet și cu o cameră principală de 12,2 MP și o cameră frontală de 8 MP. Și fotografiile realizate de Pixel 4a și scăpate pe internet arată că aceste camere ar fi mult mai bune decât prețul accesibil lasă a se vedea. Și dacă tot am adus vorba de preț, în luna mai am aflat că Pixel 4a ar putea costa doar 349 de dolari, ceea ce ar fi cu 50 de dolari mai puțin decât predecesorul său.

Problema pentru Google este că concurența nu stă pe loc. iPhone SE 2020 este deja pe piață, oferă un cip A13 Bionic împreună cu o cameră excelentă, iar OnePlus lucrează la un OnePlus Nord cu costuri reduse, care ar trebui să ofere specificații excelente pentru un preț scăzut, inclusiv un OLED de 6,4 inci și un procesor Snapdragon 765G. Asta înseamnă că telefonul OnePlus va oferi conectivitate 5G, ceea ce de la Pixel 4a este de așteptat să lipsească.

Între timp, telefoanele la prețuri accesibile din seria Samsung Galaxy din Seria A încep să arate și ele bine. În această toamnă se zvonește că Samsung va lansa un Galaxy S20 Lite (numit Fan Edition), deși prețul rămâne în continuare un mister.

Dacă vă interesează durata de viață a bateriei, Moto G Power este în continuare o propunere excelentă, oferind peste 16 ore de anduranță în testul de navigare web. Orice telefon care obține mai mult de 11 ore se află pe cea mai bună listă de viață a autonomiei.

Alte provocări apar și din zona telefoanelor cu prețuri mai ridicate. iPhone 12 nu va fi la fel de accesibil ca Pixel 4a, dar un zvon spune că cel mai ieftin model va pleca de doar 549 de dolari, când Apple va ține evenimentul de lansare în septembrie. Aceasta ar fi valabil doar pentru o versiune 4G, dar ar convinge pe foarte mulți să cheltuiască în plus față de un Google Pixel, doar pentru a avea un iPhone de ultima generație.

Concluzia este cât se poate de simplă. Economia și, în special, mediul de vânzare cu amănuntul ar putea fi pe un teren instabil până în octombrie. Așadar, dacă Pixel 4a este gata de livrare, așa cum a fost raportat în mai multe articole, nu există niciun motiv pentru Google amâne data de anunțare din 13 iulie. Ar trebui să găsească modalități de promovare online a telefonului, în colaborare cu partenerii săi din telefonie și din comerț online precum Amazon.

Suntem la jumătatea anului deja, iar Google nu își permite să întârzie si mai mult lansarea Pixel 4a!