În continuare, vom dezvolta beneficiile de a lucra la un gigant precum Google, Facebook şi Twitter.

La Google, angajaţii beneficiază de şedinţe de yoga, de gimnastică, fitness, cursuri de căţărare, dar şi de masaj, au acces la frizeria companiei, la spălătoria pentru maşini şi la curăţătorie, la service-ul pentru biciclete. Totul este pe gratis sau redus semnificativ, bineînţeles.

În ceea ce priveşte mesele, prânzul şi cina sunt asigurate de bucătari profesionişti, care vin zilnic la companie în acest scop, gustările sunt gratuite, iar angajaţii au acces la numeroasele baruri şi cafenele din incintă.

La categoria Jocuri şi Activităţi Extra, compania Google le oferă angajaţilor încăperi de recreere în care se găsesc mese de foosball, de ping-pong şi jocuri video. În plus, aceştia au acces la cursuri de frisbee şi golf şi de asemenea, la bicicletele şi trotinetele companiei.

În primul an de la angajarea la Google, angajaţii au dreptul la 15 zile libere, la 20 în cel de-al doilea şi la 25 în cel de-al treilea. În perioada sărbătorilor, aceştia mai beneficiază de 12 zile libere, iar în cazul unor probleme medicale, aceştia pot lipsi nelimitat.

Asigurarea medicală include pe lângă beneficiile clasice şi asigurare pentru călătoriile în interes de lucru, accesul la terapie fizică şi la chiropracticieni şi servicii de asistenţă medicală, de asemenea. Fiecare angajat are o asigurare medicală personalizată.

Concediul de maternitate sau de paternitate este de 3 luni în cazul celor care lucrează de scurt timp şi de 6 luni, pentru angajaţii mai vechi de un an. Copiii au acces în mod gratuit la grădiniţă, iar câinii de companie sunt bineveniţi la Google, de asemenea. Transportul este gratuit în apropierea oraşului San Francisco.

La Facebook, angajaţii au 50% reducere la abonamentul la sală, au acces la curăţătoria companiei, la cursuri de procesare foto şi la seminarii săptămânale susţinute de antreprenori precum Arianna Huffington şi Craig Newmark.

Mesele sunt luate în chicinetele şi cafenelele companiei, gustările sunt gratuite, iar pentru mesele principale, angajaţii pot alege dintr-o gamă de preparate cu specific internaţional.

Anual, în cadrul companiei Facebook se ţine Ziua Jocurilor, iar în rest, angajaţii se pot juca ping-pong sau foosball în încăperea pentru recreere.

Angajaţii de la Facebook au 21 de zile de concediu anual, iar de sărbători încă 11 zile. În cazul unor probleme de sănătate, aceştia pot lipsi oricât.

Angajaţilor permanenţi li se acoperă per total asigurările medicale, iar colaboratorilor, numai 50%. Cei dintâi au acces la un program de asistenţă medicală, de asemenea.

Concediul parental este de 4 luni, cu venit de 4.000 de dolari lunar, iar îngrijirile copilului costă 3.000 de dolari, dacă acesta are mai puţin de 5 ani. Angajaţii se bucură şi de reduceri substanţiale de transport.

Angajaţii de la Twitter se bucură de abonament gratuit la sală, de cursuri de yoga sau pilates, de şedinte de  căţărare şi de acces la curăţătoriile companiei.

Mesele se iau în numeroasele bucătării din incintă, gustările sunt gratuite, iar micul dejun, prânzul şi cina sunt furnizate de o firmă de catering.

Compania Twitter nu le oferă angajaţilor doar "clasicele" jocuri video, mese de ping-pong şi foosball, ci şi cursuri şi practică în producerea vinului. Mai mult, compania Twitter se poate lăuda şi cu o echipă de fotbal formată din angajaţi.

În ceea ce priveşte concediile, atât cele din timpul anului, cât şi cel din timpul sărbătorilor se negociază în funcţie de performanţe. Concediul medical este nelimitat, iar asigurarea medicală este în totalitate acoperită de companie.

Sursa: Mashable