Google a încheiat anul trecut cu un profit net de 6,52 miliarde de dolari, mai mare cu 54% faţă de rezultatul din 2008, în timp ce veniturile s-au majorat cu 8,5%, la 23,65 miliarde de dolari, a anunţat compania, însă cifrele din ultimul trimestru al lui 2009 au dezamăgit investitorii.

Google se numără printre primele companii din zona IT care au depăşit anul trecut recesiunea, însă raportul financiar pentru ultimele trei luni, publicat joi, a determinat scăderea acţiunilor gigantului online cu peste 4%.

Profitul anunţat a fost peste estimările analiştilor, însă veniturile s-au plasat sub unele prognoze ceva mai optimiste, transmite Reuters.

“Aşteptările au crescut pe măsură ce se apropiau de momentul raportării, şi au reuşit chiar să afişeze cifre solide, dar nu au avut de arătat nimic excepţional. Cred că acţiunile Google vor recupera pierderea. Nu cred că se vor prăbuşi”, comentează un analist.

Veniturile Google au crescut în trimestrul al patrulea al anului trecut cu 17%, la 6,67 miliarde de dolari, iar profitul s-a majorat de peste cinci ori, la 1,97 miliarde de dolari.

Acţiunile Google, care au scăzut cu 12% de la maximul ultimelor 52 de săptămâni înregistrat la începutul lunii ianuarie, au fost afectate şi de problemele din China.

Alţi manageri au anunţat că Google va derula investiţii importante în acest an, pentru a-şi menţine poziţia de lider global al industriei căutărilor online, dar şi pentru a se extinde pe noi pieţe.

SURSA: Mediafax