Goodyear Tire & Rubber Co. a anunțat că a fost de acord să achiziționeze Ventech Systems GmbH, un lider în materie de tehnologie pentru inspecția anvelopelor, de la Grenzebach Maschinenbau GmbH. Ventech Systems, cu sediul în Dorsten, Germania, oferă dispozitive inovatoare de măsurare pentru industria autovehiculelor. Compania a fost înființată în 2006 și oferă un sistem complet automatizat de inspecție a anvelopelor, a presiunii în anvelope, a adâncimii benzii de rulare și a greutății vehiculelor pentru autobuze, camioane, autoturisme și alte vehicule.

„În ultimii trei ani, unitatea noastră de afaceri Goodyear Proactive Solutions a colaborat îndeaproape cu Ventech Systems pentru a integra capabilitățile sale de colectare și analiză a datelor în pachetul nostru de soluții de management al anvelopelor destinate flotelor”, a declarat Christopher Helsel, vicepreședinte și tehnician șef al Goodyear. „Feedback-ul de la clienții noștri operatori de flote a fost excelent și vedem acest lucru ca pe o oportunitate importantă de a ne îmbunătăți oferta de servicii și propunerea de valoare pentru clienți”.

Achiziționarea Ventech Systems va extinde în continuare produsele și oferta comercială a unității de afaceri Goodyear Proactive Solutions cu un nou serviciu ușor de utilizat, care să permită operatorilor de flote să măsoare presiunea în anvelope, să verifice adâncimea benzii de rulare și greutatea vehiculului în timp ce intră sau ies din depozitul lor. Este de așteptat ca tranzacția să se încheie în al patrulea trimestru al anului curent.

Goodyear este una dintre cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are aproximativ 65.000 de oameni și își fabrică produsele în 47 de unități de producție din 21 de țări din întreaga lume.