După București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad și Ploiești, Brăila și Galați sunt cele mai noi orașe în care Glovo își extinde operațiunile anul acesta.

Care sunt criteriile după care se aleg orașele

“Principalele criterii după care alegem în ce oraș ne extindem sunt dimensiunea acestuia și puterea de cumpărare, urmate de câți parteneri potențiali există, cât de ușor putem găsi curieri și cât de repede găsim o persoană care să administreze orașul respectiv”, a declarat Victor Răcariu, Director General Glovo România.

Glovo este un marketplace care permite utilizatorilor să comande, să trimită și să primească orice. În aplicație există categorii predefinite de unde utilizatorii pot alege în funcție de ce își doresc să comande – Mâncare, Magazine, Supermarket, Drogherie sau Băuturi. În plus, prin butonul „Orice”, utilizatorii pot comanda orice doresc din orașul lor, precum obiecte decorative sau echipament sportiv de la magazinul preferat, cu condiția sa se încadreze în dimensiunile cutiei Glovo și să nu depășească 9 kg. În plus, în București, aplicația este activă non-stop vineri și sâmbătă.

Categoria „Curier” este folosită pentru a trimite în mai puțin de o oră  pachete sau plicuri în oraș, respectând dimensiunile menționate. Serviciul permite livrarea de documente sau recuperarea obiectelor uitate acasă, la birou sau la prieteni, precum ochelari, chei, genți pentru ora de sport etc.

 

Cum functionează aplicația Glovo?

  • Descarcă aplicația gratuită Glovo de pe Google Play sau App Store și creează un cont;
  • Aplicația se va deschide și va trebui să setezi locația actuală pentru a vedea ce este dispobil în zona în care te afli;
  • Alege o categorie din cele predefinite sau folosește butonul “Orice”;
  • Comandă orice dorești și urmărește curierul în timp real până ajunge la tine;
  • Vei primi un email cu informații despre comanda plasată;
  • Poți contacta curierul Glovo în timpul livrării pentru nelămuriri sau informații;
  • Plătește cu cardul introdus în contul tău direct din aplicație sau cash la livrare și semnează pentru confirmarea primirii comenzii atunci când ajunge la tine curierul;
  • Oferă un rating restaurantului/magazinului de la care ai comandat, precum și curieurlui care ți-a livrat comanda;
  • După finalizarea comenzii, găsești pe email confirmarea livrării și suma pe care ai autorizat-o pentru plată, cu toate detaliile despre costurile implicate.

Până în acest moment, în România, peste 7,2 milioane de produse au fost comandate prin intermediul aplicației, din toate cele 8 categorii, restaurantele, supermarketul și curierul rapid fiind cele mai solicitate opțiuni de comenzi.

Locuitorii din Brăila și Galați vor avea acces la orice din orașul lor chiar de la ei de acasă, produsele fiind livrate rapid direct la ușă. Pentru a facilita această promisiune, Glovo a încheiat parteneriate cu restaurante locale și lanțuri naționale, magazine de cosmetice, florării și supermarketuri care sunt deja listate în aplicație sau vor fi listate în următoarea perioadă.

Despre Glovo

Glovo este o aplicație de livrare rapidă care permite utilizatorilor să comande, să trimită și să primească orice produs, din și în orașul în care se află. Aplicația s-a lansat pe piața din România în luna mai 2018, serviciile fiind disponibile, în prezent, în 12 orașe din România, respectiv București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad, Ploiești, Brăila și Galați.

Glovo operează în toate marile capitale din Europa și EMEA, precum Roma, Madrid, Paris, Kiev, Nairobi, dar și în 9 țări din America de Sud precum Peru, Argentina, Ecuador și Panama, fiind prezent în peste 257 de orașe din 33 de state.