'Poliţişti de la structurile de investigare a criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, ordine publică, acţiuni speciale şi combaterea criminalităţii organizate din cadrul IPJ Giurgiu, în baza ordonanţei de delegare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroului Teritorial Giurgiu, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziţie domiciliară în localităţi din judeţele Giurgiu, Ilfov şi pe raza municipiului Bucureşti şi trei mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. 

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în cursul anului 2010, P. G., de 46 ani, P. M., de 43 ani şi T. N., de 28 ani, s-au constituit într-un grup infracţional organizat, la care au aderat alte 21 de persoane, în scopul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prin înfiinţarea a trei societăţi comerciale, pe care le-au folosit în mod fraudulos prin emiterea unor documente contabile fictive, care atestau în mod nereal efectuarea unor operaţiuni comerciale, respectiv vânzări sau cumpărări de produse, prestări servicii sau alte operaţiuni cu diverse societăţi comerciale', se arată în comunicatul de presă. 

Societăţile comerciale beneficiare, au virat în conturile societăţilor celor trei sume de bani care reprezentau contravaloarea bunurilor achiziţionate, serviciilor prestate, deşi în realitate aceste relaţii comerciale nu s-au realizat, banii fiind ulterior retraşi şi însuşiţi de membrii grupului infracţional, fără a fi înregistraţi în contabilitate. 

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de 16.567.933 lei. 

Faţă de cele trei persoane vizate, procurorul de caz a dispus cercetarea în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu continuând cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. 

AGERPRES