Gigi Becali este nemulțumit că a rpimit mai puțini bani în urma exproprierii pentru cauza de utilitate publică a unui teren. Conflictul declanșat de afacerist vizează Primăria Municipiului București iar Becali a chemat-o acum în fața judecătorilor pe Gabriela Firea.

Gigi Becali o cheamă pe Gabriela Firea în faţa magistraţilor din cauza unui conflict care datează din 2010.

“Litigiul are ca obiect contestarea despăgubirilor datorate reclamantului în urma exproprierii pentru cauza de utilitate publică a unui teren în suprafata de 1.733 metri pătraţi. Valoarea despăgubirilor solicitate de reclamant este de 14.869.486 lei (2.000 EUR/mp). Instanţa de fond a stabilit cuantumul despăgubirilor la 4.598.140 lei (595 EUR/mp). Instanţa de apel a admis apelul Municipiului Bucureşti şi a stabilit valoarea despăgubirilor la 3.409.000 lei (446 EUR/mp) şi cheltuieli de judecată în sarcina lui Becali George. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de George Becali şi a trimis apelul spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti. Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul şi a schimbat in parte sentinta civila nr. 1737/28.09.2012, în sensul ca a stabilit cuantumul despăgubirilor la suma de 4.205.798,64 lei şi a obligat intimatul reclamant să plătească apelantei pârâte cheltuieli de judecata în sumă de 3.000 lei, reprezentând onorariu de expertiză. Primăria Municipiului Bucureşti a declarat recurs la Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, iar recursul a fost admis, decizia recurată fiind casată iar cauza trimisă spre rejudecare către Curtea de Apel Bucureşti”, se arată într-un document prezentat de jurnaliștii de la Spynews.

Judecătorii au decis ca Becali să primească mai puţini bani, 682.802 euro, însă afaceristul s-a declarat nemulţumit, aşa că a chemat-o Gabriela Firea, în faţa instanţei, în calitate de primar al Capitalei.

Dosarul a fost înregistrat în urmă cu trei zile, iar primul termen nu a fost încă stabilit.