'Pachetul de modificare este gata. Viitorul Guvern trebuie doar să îl aplice. Oferim rechizite şi hăinuţe pentru copii săraci care merg la şcoală. Finanţăm cantine sociale. 60 de milioane de euro pe an pentru un ajutor care în prezent, aşa cum a fost gândit în programarea iniţială, face o diferenţă prea mică în vieţile celor cu adevărat săraci. Aproape în fiecare zi de mandat am primit cereri de la primării şi prefecturi din ţară care nu ştiu ce să facă cu conservele care zac în depozite', spune Ghinea într-o postare pe blogul său.

El reaminteşte că România este una dintre cele mai sărace ţări din UE, iar uniunea ne oferă fonduri pentru a ajuta cazurile de sărăcie extremă.

'De aceşti bani, România ţine conserve în depozite. Deşi se ştie problema, nimeni nu face nimic de ani de zile. Toţi au justificări: o procedură complicată, o achiziţie la fel etc. Am pus piciorul în prag. Am negociat cu Comisia Europeană – nici ea foarte convinsă că România poate adopta un mecanism flexibil – o alocare a banilor pentru rechizite şi îmbrăcăminte pentru copiii săraci care merg la şcoală. În ceea ce priveşte alimentele, am decis să alocăm fondurile către actorii sociali care ajută deja oamenii săraci prin cantine sociale. Pachetul de schimbare a POAD este gata. Viitorul guvern trebuie doar să îl aplice', a mai arătat ministrul Fondurilor Europene. AGERPRES