Răsturnare de situație în cazul Caracal! Gheorghe Dincă se află din nou în centrul atenției, după ce altcineva a scris o scrisoare în numele lui.

Deși s-a dat un verdict, cazul Caracal rămâne un mister, de la moartea unor magistrați care au lucrat la acest caz până la ultima întâmplare, de la mijlocul lunii august.

Cineva a scris o scrisoare în numele lui Gheorghe Dincă

Atunci, Judecătoria Sectorului 5 a primit, prin poștă, o cerere scrisă de mână de la un anume Gheorghe Dincă, aflat la Penitenciarul Giurgiu, prin care solicita întreruperea pedepsei pe motive medicale. Acesta a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor și trafic de persoane.

Potrivit datelor din dosar, consultate de Fanatik, Dincă solicita ”întreruperea executării pedepsei pe motive medicale deoarece dorește efectuarea de investigații medicale și o expertiză de către INML, la spitale civile, deoarece are probleme de sănătate, pentru care este necesară o intervenție chirurgicală care nu poate fi efectuată de către sistemul medical din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor”.

Cererea sa nu a fost motivată în drept, prin urmare, nu a inclus argumente juridice.

Judecătorii au cerut informații de la penitenciar, dar nu au găsit pe nimeni cu acest nume. Ulterior, a fost găsit Gheorghe Dincă, condamnat în cazul Caracal. Acesta își execută însă pedeapsa la Penitenciarul Craiova.

Magistrații bucureșteni și-au declinat, așadar, competența către Tribunalul Olt, care putea analiza contestația solicitantului.

Dosarul a fost preluat de Tribunalul Olt

Tribunalul Olt a preluat dosarul și l-a repus pe rol, citându-l pe Gheorghe Dincă, pentru a-și argumenta cererea. La audiere, bărbatul a spus în fața judecătorilor că nu știe de ce a fost chemat în instanță, pentru că nu el a depus cererea de întrerupere a pedepsei.

El a demonstrat, de asemenea, că datele de stare civilă, numele mamei sau CNP-ul nu-i aparțin.

”Gheorghe Dincă a fost citat în închisoare și a venit în instanță și a spus că nu a făcut el cererea, că nu e scrisul lui. A spus că e o coincidență de nume, că e vorba de un alt Gheorghe Dincă din Caracal.

Până la urmă, judecătorii de la Tribunalul Olt au respins cererea”, a explicat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, pentru Fanatik.

După câteva zile, ”adevăratul” Gheorghe Dincă depune o contestație împotriva soluției tribunalului, care ajunge pe rolul Curții de Apel Craiova.

Pe data de 25 septembrie 2023, Dincă s-a prezentat din nou în fața instanței, însoțit de un avocat din oficiu. Acesta a declarat că nu-și mai susține contestația, și că vrea să rămână în închisoare. Drept urmare, judecătorii au luat act de retragerea contestației și au soluționat definitiv cererea sa.