Miercuri, 20 mai, este primul termen al unui dintre cele mai aşteptate procese din România. După ce pandemia a amânat termenele de judecată, Gheorghe Dincă ajunge în sfârşit în faţa judecătorilor de la Tribunalul Olt.

Magistraţii urmează să verifice probele şi actele din dosarul deschis împotriva bărbatului din Caracal pentru uciderea, în anul 2019, a Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu. Familiile celor două fete nu şi-au pierdut nici acum speranţa că ele ar putea fi în viaţă, având în vedere că nu au fost găsite cadavrele, deşi criminalul din Caracal susţine că le-ar fi ars într-un butoi, distrugând astfel aproape toate probele.

Iniţial, Dincă urma să fie audiat astăzi prin video-call, potrivit indicaţiilor privind normele de siguranţă epidemiologică din această perioadă, însă în cele din urmă s-a decis aducerea sa în faţa judecătorilor de la Tribunalul Olt.

Procesorul este programat să înceapă la ora 10:00, iar Gheorghe Dincă va da ochii la tribunal şi cu familiile îndurerate ale celor două victime, potrivit România TV.