Se pare că, după ce s-a discutat timp îndelungat pe această variantă, posibilitatea ca rețelele de prostituție din Caracal să aibe legături cu americanii de la Baza Militară NATO de la Deveselu a fost luată în discuție chiar în cazul audierilor lui Gheorghe Dincă.

Președintele SNAP, Iulian Surugiu a explicat pentru evz.ro motivul pentru care agenții FBI au șpust astfel de întrebări. Totodată, acesta a mai spus si că Gheorghe Dincă a negat faptul că ar fi furnizat tinere pentru soldații americani.

„Din păcate, cazul de la Caracal nu este singular. Evenimente asemănătoare au avut loc și în alte zone ale țării. Aceasta este adevărata problemă”, a subliniat președintele SNAP, Iulian Surugiu.

Echipa de agenți FBI care a venit la București pentru această anchetă a fost formată din specialiști în analiză comportamentală și mediumi care au dovedit că au capacități paranormale. Acest lucru a fost confirmat și de către avocatul lui Gheorghe Dincă.

„Cei de la FBI sunt specializați pe criminali în serie. Ar avea aceeași valoare juridică la fel ca examinarea făcută de specialistul de la IGPR. Ei au mai multă experiență în astfel de cazuri, fiindcă la ei sunt mai multe. Analiza e făcută în baza unei comisii rogatorii. Din moment ce există făcută, ea poate fi atașată la dosarul cauzei”, a declarat avocatul lui Gheorghe Dincă.

Pe lângă momentul când au stat față în față, agenților FBI au mai analizat și înregistrările cu Gheorghe Dincă,  atât din timpul perchezițiilor, cât și la momentul reconstituirii celor două crime pe care bărbatul susține că le-a comis.

Monstrul din Caracal a fost adus la INML săptămâna trecută pentru a fi supus unei expertize psihiatrice cu scopul de a scoate șa iveală dacă bărbatul avea sau nu discernămât în momentul crimelor.

Este de menționat faptul că mecanicul de 66 de ani a fost internat în trecut la Secţia de Psihiatrie a spitalului din Slatina și diagnosticat cu „tulburări organice de personalitate şi de comportament datorate unei boli, vătămări şi disfuncţii cerebrale”.

Dacă în urma expertizei iese la iveală faptul că Gheorghe Dincă nu avea discernămât la momentul comiterii crimelor, bărbatul va scăpa de închisoare și va fi închis într-o secție de psihiatrie.

Dan Antonescu, celebrul criminolog, consideră chemarea angenților FBI în România ca fiind o abordare greșită. Totodată, ancheta celor de la FBI poate urniza elemente orientative pentru anchetatori și îi pot îndruma, eventual, pe unele piste viabile, „ca și la poligraf”, dar nu poate fi considerată o probă în instanță.

„Este o abordare greșită chemarea agenților FBI. Dacă polițiștii români au fost specializați în SUA pentru tehnici de interpretare în astfel de cazuri, cei de la FBI nu au fost specializați la noi. Una este abordarea în societatea din SUA, unde atitudinea față de polițiști este mult diferită decât la noi și altul este comportamentul în România. Sunt abordări distincte, în funcție de gândirea infractorului sau făptuitorului”, a explicat acesta pentru evz.ro