Dacă ne aducem bine aminte, inițial Gheorghe Dincă nu a recunoscut nici crimele dar nici faptul că le-ar fi cunoscut pe cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

„Nu am nicio legătură. Nu le-am văzut niciodată. În butoi ard materiale şi cârpe”, a spus în permanenţă atunci bărbatul de 66 de ani.

Mai multe surse indică faptul că Dincă ar fi fost bătut de polițiști în prima zi și acesta este și motivul pentru care a contestat prima măsură de arestare preventivă şi a cerut să fie dus la spital, scrie adevărul.ro.

Abia în data de 28 iulie a mărturisit crimele după ce a cerut anchetatorilor să vorbească doar cu ofiţerul delegat al IGPR, subcomisarul Daniel Barbu, căruia i-a și mărturisit crimele. La discuție nu a participat nici măcar avocatul din oficiu al lui Dincă. Imediat după aceasta, Dincă a fost dus la audieri la sediul DIICOT Craiova unde a mărturisit că le-a omorât „fără intenție”.

„Audierile au durat vreo patru ore. La final, a fost întrebat cui vrea să mulţumească. I-au spus că dă bine la dosar, că atunci când judecătorii îl vor audia, vor aprecia că a mulţumit. Mai întâi l-au bătut, apoi l-a pus să spună asta. După aceea, l-au întrebat dacă regretă şi dacă vrea să transmită familiilor celor două fete”, au declarat surse din cadrul anchetei.

Presupusul criminal a declarat apoi următoarele:

„Nu recunosc infracţiunile de viol şi subsecvent infracţiunea de trafic de persoane şi infracţiunea de trafic de minori. Precizez că ţin să mulţumesc domnului avocat Bogdan Alexandru, domnului ofiţer IGPR Daniel Barbu, şi domnului procuror şef Ionuţ Spiridon şi domnului a.s.p. Barbu Nicolae de la arestul IPJ Dolj pentru faptul că datorită lor mi-am dat seama că trebuie să recunosc faptele. Regret faptele şi nu am cuvinte suficiente de adresat familiilor fetelor omorâte”, a declarat presupusul criminal.

În ordinea menționată de Dincă:

  • Bogdan Alexandru este primul avocat din oficiu al acestuia, înlăturat de procurorii DIICOT;
  • Daniel Barbu este ofițerul delegat la IGPR căruia i-a mărturisit crimele la doar câteva ore după ce polițistul a ajuns la fața locului;
  • Ionuț Spiridon este procurorul șef DIICOT Craiova, cel care a instrumentat dispariția Luizei Melencu și a susținut că nu a reușit identificare numărului mașinii suspectului în care se urcase Luiza, deși la dosar era trecută mașina lui Dincă;
  • Barbu Nicolae este ultimul de pe lista de persoane cărora Dincă a ținut să le mulțumească și este polițist la arestul IPJ Dolj.

Citește articolul integral aici.