Electronice

Piața de TV a înregistrat o creștere ușoară, în condițiile menținerii constante a prețului mediu și a evoluției segmentelor cu rezoluții superioare.Sectorul de produse audio se află în creștere: boxele au crescut semnificativ, fiind urmate de sistemele audio și de segmentul de boxe cu sistem de andocare/boxe mici. Sistemele video  de redare/înregistrare au scăzut semnificativ, comparativ cu T1 2016.

Electrocasnice mari

Categoriile emergente au înregistrat creșteri de două cifre, în timp ce principalele categorii au încetinit ritmul de creștere. Toate categoriile continuă să indice eroziuni de preț și în T1 2017, cu toate că a crescut preferința pentru produse cu specificații mai bune.

Electrocasnice mici 

Piața a înregistrat o creștere de două cifre în 2017, având aproape toate categoriile pe o tendință pozitivă. Aparatele pentru prepararea băuturilor calde și friteuzele au avut cele mai mari creșteri Storcătoarele de fructe și legume au o tendință descrescătoare, generată de o scădere a cererii pe storcătoarele de fructe și legume prin centrifugare și de o importantă scădere a prețului mediu pe storcătoarele de fructe și legume prin presare.

Foto 

Aflată într-o ușoară creștere, piața de camere foto a înregistrat o creștere a prețului mediu, ca urmare a creșterii cererii pentru produsele cu rezoluție de tip Full HD. Segmentului de camere foto fără zoom a înregistrat cea mai mică rată de creștere în totalul categoriei.

IT

Camerele video au înregistrat o rată importantă de creștere în sectorul de IT, ca urmare a evoluției cererii pentru segmentul onboard, contribuind la creșterea prețului mediu al întregii categorii. Tastaturile, alături de mouse-uri au arătat rate de creșteri similare. Comparativ cu T1 2016, sectorul IT a înregistrat o ușoară scădere. Piața de laptopuri s-a aflat în linie cu evoluția sectorului de IT. Cererea pentru tablete a scăzut, înregistrând astfel cea mai puternică scădere la nivel de sector.

 

Telecom

Smartphone-urile 4G continuă să crească cu două cifre. Aproape s-au dublat vânzările pe segmentul de căști cu Bluetooth. Vânzările de brățări fitness au avut o creștere mai accelerată comparativ cu smartwatch-urile, dar nu domină acest segment și în valoare absolută. Piața de smartphone-uri a înregistrat doar o ușoară creștere în T1 2017 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dispozitive de printare

Echipamentele de printare cu cerneală se află pe un trend stabil comparativ cu T1 2016. Imprimantele și multifuncționalele dotate cu sisteme CISS sunt singurele care au menținut un trend pozitiv, dar cu o rată de creștere de doar o cifră. Piața de echipamente de birou a scăzut cu două cifre, determinată atât de scăderea multifuncționalelor cât și a imprimantelor. Echipamentele cu tehnologie laser au marcat cea mai mare scădere și au influențat cel mai mult evoluția întregului sector.