Se pare că ministrul de Interne, Marcel Vela l-a convocat de urgență la o ședintă în ceea ce privește cozile care s-au format în Vama Nădlac, scrie dcnews.ro. Raed Arafat a trebuit să plece din emisiunea de la Antena 3, unde era invitat pentru ședința de urgență la care fusese convocat la ora 23:00.

Cozile infernale s-au format pe sensul de intrare în țară, iar de mai multe ore acestea se întind pe kilometri. Acestea sunt generate de timpii mari de verificare și nu de numărul mare de persoane care ar intra în țară, după cum transmite Poliția de Frontieră.

Trebuie completate formulare, cu atât mai mult cu cât verificările au arătat că au fost și români care au venit din zonele ”roșii” din Europa și au încercat să ”ocolească” măsurile legale, mințind la vamă.

Șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, a anunțat că în ultimele două săptămâni, zeci de mii de români s-au întors din Italia.

„Din Italia sau cei care au tranzitat Italia din 23.02 și până în prezent au intrat în țară 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 români și 3.80 italieni, 2.800 alte cetățenii”, a declarat Inspectorul General al Poliției de Frontieră, conform Antena 3.

Ultimul bilanț al epidemiei de coronavirus în România arată că 29 de persoane au fost infectate cu coronavirus. Numai în București, medicii au confirmat astăzi nouă cazuri. În același timp, peste 11.000 de români sunt în izolare la domiciliu.