Mergând împotriva recomandărilor formulate de majoritatea agenţiilor de sănătate din lumea întreagă, președintele american Donald Trump a dat mâna cu mai multe persoane vineri la Casa Albă, în plin anunţ al măsurilor contra coronaviruslui.

Pentru a anunţa starea de urgenţă, preşedintele SUA s-a înconjurat de mai mulţi responsabili ai unor mari companii americane domeniul distribuţiei sau al sănătăţii.

Şi, în timp ce reamintea publicului american măsurile fundamentale de igienă publică care trebuie respectate, măsuri “de bun simţ” în opinia sa, el a strâns mâna cu tuturor acestor patroni după discursul lor, informează Agrepres.

Unul dintre aceştia, Bruce Greenstein vicepreşedinte al LHC Group, a refuzat să dea mâna cu el, propunându-i un salut cu cotul, modalitate promovată de numeroase autorităţi sanitare pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

Trump nu a fost testat pentru COVID-19

În cursul conferinţei de presă, Donald Trump, 73 de ani, a mai explicat că nu a fost testat la coronavirus, deoarece nu prezintă “niciun simptom”, chiar dacă a fost în contact săptămâna trecută cu un brazilian, membru al delegaţiei preşedintelui Jair Bolsonaro, care a fost testat pozitiv la coronavirus.

El a adăugat că probabil se va testa “în curând”.

Trebuie menționat însă că Jair Bolsonaro a fost deja testat pozitiv pentru coronavirus.

De asemenea, primarul din Miami, Francis Suarez, a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19, la câteva zile după ce primarul a participat la un eveniment cu oficiali ai guvernului brazilian, care ulterior au fost testați pozitiv cu coronavirus.