Primul magazin Germanos vindea baterii şi a fost lansat în 1996. Acesta era situat în centrul Bucureştiului şi a fost la momentul respectiv un reper în materie de vânzare de baterii pentru industria de retail. În timp, Germanos a devenit un retailer complet de telecom, comercializând nu numai telefoane mobile, ci şi accesorii şi alte produse electronice, precum sisteme GPS, camere foto, medii de stocare şi, recent, internet şi telefonie fixă, servicii şi sisteme de recepţie de programe TV prin satelit şi terestru, complementare domeniului principal de activitate.

Un exemplu al dinamicii Germanos este faptul că, în ultimii patru ani, peste 17 milioane de clienţi au trecut pragul magazinelor din întreaga ţară. De-a lungul anilor, Germanos a lansat servicii precum G-Garanţie, G-Agenda, G-Ticket, G-Service şi multe altele.

Germanos are în prezent peste 1.000 de angajaţi, cu o vârstă medie de 27,5 ani.  La sfârşitul lunii septembrie 2011, Germanos România avea peste 220 de magazine la nivel naţional, fiind parte din canalul de distribuţie al Cosmote România, care includea aproximativ 600 de puncte de vânzare în întreaga ţară.

Vânzările Germanos au fost în declin de la declanşarea crizei economice, însă "anul acesta va fi cel mai bun din ultimii trei ani", potrivit lui  Aris Karousos, Retail Chain Division Director, Germanos şi Cosmote România. "Vom înregistra profit anul acesta", a adăugat Karousos.
În ceea ce priveşte numărul de magazine, "acesta este suficient, avem o acoperire naţională de care suntem multumiţi. Nu intenţionăm să deschidem alte magazine, preferăm să închidem anumite magazine din oraşe mai mari şi să deschidem în altele, unde nu avem prezenţă", a spus Karousos.

Ştiaţi că

… a fost primul retailer care a lansat un pachet prepaid pe piaţa din România?
… a fost primul retailer care a folosit geamul vitrinei pentru a promova ofertele lunii?
… a fost primul retailer care a publicat un catalog de produse din piaţă?
… a fost primul retailer care a renunţat la politica de interacţiune de vânzări de tip „stând jos/la birou”?
… a fost primul retailer care a lansat transferul agendei de telefon a clienţilor (G-Agenda)?
… este singurul retailer care oferă „primul ajutor” pentru telefoane în cadrul magazinelor?
… este singurul retailer care oferă garanţie pe viaţă pentru telefoanele mobile?