Germanii vaccinați cum ambele doze ar putea să nu mai fie supuși restricțiilor

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul german al Sănătății a declarat că ”atâta timp cât nu există nicio mutaţie care afectează protecţia, vaccinarea completă înseamnă că nu sunt necesare măsuri (restrictive) precum cele din iarna trecută în cazul celor vaccinaţi”.

Amintim că Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, a afirmat cu o zi înainte același lucru. Acesta a spus că persoanele vacciante cu ambele doze nu vor mai trebui să fie supuse unor restricții suplimentare.

“Dacă persoane vaccinate se află undeva, ele nu mai sunt cu adevărat expuse riscului şi nu îi pun nici pe alţii în pericol. Şi nu există niciun motiv pentru a le recomanda reducerea contactelor”, a explicat el pe postul de radio MDR.

Încurajare la vaccinare

Mai mult decât atât, ministrul german al Sănătății i-a îndemnat din nou pe oameni să meargă să se vaccineze, subliniind că ”cu cât se vor vaccina mai mulţi în cursul verii, cu atât toamna ne va fi mai favorabilă”.

Autorităţile medicale germane recomandă ca o primă doză AstraZeneca să fie completată cu un al doilea vaccin cu ARN mesager de la Pfizer-BioNTech sau Moderna. Această combinaţie oferă “un nivel foarte, foarte ridicat de protecţie vaccinală”, inclusiv împotriva variantei Delta, care reprezintă acum ”între 70% şi 80% din infecţiile COVID-19″, a adăugat ministrul german.

La puţin mai mult de 6 luni după lansarea campaniei de vaccinare, 55% dintre germani au primit deja cel puţin prima doză (adică peste 46 de milioane de oameni), iar 37,3% din populaţie, ambele doze.

Sursă foto: Dreamstime