Este primul declin al înmatriculărilor pe cea mai mare piaţă auto din Europa, după ce în ultimele luni s-au înregistrat creşteri. Brandurile Volkswagen şi Skoda au raportat scăderi ale vânzărilor de 12,6% şi, respectiv, 11,2%, în timp ce livrările Audi au urcat cu 1% în iulie, scrie Agerpres.

Vânzările Ford au urcat cu 12%, în timp ce producătorii de automobile de lux BMW şi Mercedes-Benz au raportat scăderi de 3,2% şi, respectiv, 5,6%. Piaţa auto din Europa a avut o evoluţie mixtă luna trecută, vânzările scăzând în Germania (3,9%) şi Franţa (9,6%), însă fiind în urcare în Italia (2,9%) şi Spania (4,3%).

În primele şapte luni din acest an, vânzările de autoturisme noi în Germania au crescut cu 5,4%, la 2,01 milioane de unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 5,2%, la 29.535 vehicule.

Brandul Volkswagen a raportat un declin al vânzărilor de 3,2% în primele şapte luni din acest an, în timp ce livrările Audi au urcat cu 11,1%. Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009 – 2010, când a adus la service peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleraţie.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.