„Sunt ferm convins că trebuie să continuăm să trăim cu aceste restricţii”, a declarat primarul Berlinului, Michael Mueller, într-un interviu oferit pentru emisiunea Morgenmagazin a postului de televiziune ZDF.

„Mă aştept să vedem continuarea restricţiilor din ianuarie”, a mai susţinut el, pornind de la faptul că bilanţul infectărilor a stagnat la un nivel foarte ridicat sau a scăzut foarte puţin.

Primarul s-a opus aplicării unui tratament diferenţial persoanelor vaccinate

De asemenea, primarul a declarat că nu crede că oamenii care au făcut vaccinul anti-COVID ar trebui să primească un tratament diferit faţă de cei care nu l-au făcut încă.

„De cealaltă parte, trebuie să înţelegem că nu este acceptabil dacă toată lumea trebuie să sufere pentru că o minoritate refuză să se vaccineze”, a spus Mueller.

Acesta a mai spus că speră că mulţi oameni vor face vaccinul, după care se vor putea lua decizii referitoare la acest subiect.

Mueller a mai preconizat că unele companii şi firme vor lua decizia de a-i obliga pe angajaţi să se vaccineze sau să se testeze anti-COVID.

„Este foarte dificil să reglementăm acum acest lucru bineînţeles, dar cred că mulţi o vor susţine”, a mai precizat primarul capitalei germane.

Noua tulpină britanică, prezentă în Germania de mai mult timp

Noua tulpină de coronavirus detectată în Marea Britanie era prezentă încă din luna noiembrie în nordul Germaniei, unde a fost identificată la un pacient, au indicat marţi autorităţile sanitare germane, potrivit AFP.

Oamenii de ştiinţă au reuşit `secvenţierea variantei virusului B1.1.7 la o persoană infectată în noiembrie anul acesta”, a afirmat Ministerul Sănătăţii din Saxonia Inferioară (nord) într-un comunicat transmis AFP.

Această variantă este ”responsabilă de o mare parte din infectările detectate în sudul Angliei”, se mai precizează în comunicat.

Pacientul contaminat la sfârşitul lui noiembrie „foarte vârstnic” şi suferind de patologii preexistente a „decedat între timp”, se mai spune în comunicatul care nu precizează cauza decesului. Soţia bărbatului, care a contractat aceeaşi tulpină a coronavirusului, s-a vindecat.

Fiica acestora călătorise în Marea Britanie la „mijlocul lunii noiembrie” şi, „după toate probabilităţile” s-ar fi infectat la faţa locului, afirmă autorităţile.