Germania trimite o undă de șoc în toată Europa! Cancelarul german Angela Merkel dorește ca măsurile restrictive să fie prelungite până pe 1 martie, spun surse apropiate partidului său.

În cadrul unei reuniuni a grupului parlamentar al formaţiunii sale Uniunea Creştin-Democrată (CDU), ea a avertizat împotriva unei relaxări prea timpurii a restricţiilor, care ar atrage riscul “ca numărul de infecţii să crească din nou foarte rapid”, potrivit acestor surse.

Totuși, o decizie se va lua în acest sens miercuri, 10 februarie, cu ocazia unei întâlniri cu liderii landurilor.

Germania trimite o undă de șoc în toată Europa! Măsurile restrictive sunt în vigoare de la mijlocul lunii decembrie

Închiderea şcolilor, magazinelor, restaurantelor, locurilor de cultură şi de petrecere a timpului liber este în vigoare de la jumătatea lui decembrie şi chiar de la începutul lui noiembrie în unele zone.

Aceste restricţii au permis scăderea curbei infectărilor în aceste ultime săptămâni, dar provoacă descurajare în rândul populaţiei şi nerăbdare în mediul economic.

“Nu avem nimic de câştigat dintr-o ieşire prematură din izolare”, a spus Merkel la această reuniune a deputaţilor conservatori, potrivit surselor citate de AFP. Restricţiile sunt programate în acest stadiu să dureze până la 14 februarie.

Cancelarul german nu a exclus o redeschidere progresivă a anumitor sectoare începând de la 1 martie, prioritate urmând să aibă unităţile şcolare şi grădiniţele, magazinele şi saloanele de coafură, potrivit aceloraşi surse.

În condiţiile în care primul val de COVID-19 din primăvara lui 2020 a relansat-o politic pe Angela Merkel datorită impactului mai scăzut al epidemiei în Germania decât în ţările vecine, noul val din iarnă a lovit ţara mult mai puternic şi a alimentat criticile privind modul în care guvernul a gestionat pandemia cu câteva luni înainte de alegerile legislative.

Sursă foto: Dreamstime