Contrast halucinant. În timp ce protestatarii din România cer mai puține restricții, cei din Germania strigă pentru mai multă strictețe

Sute de persoane protestează în Germania pentru reguli anti-COVID mai stricte, astfel încât autoritățile să pună capăt pandemiei mai repede, conform dpa-international.com

Un purtător de cuvânt al poliției germană a transmis că peste 200 de oameni au protestat în Bremen şi Hanovra, în timp ce aproximativ 50 de persoane au manifestat la Goettingen, 20 la Berlin și circa 70 la Dusseldorf.

La aceste proteste au participat câteva mii de persoane

Organizatorii mișcării au declarat că la manifestații au participat, în total, câteva mii de persoane. Acestea erau planificate în aproximativ 30 de oraşe din Germania şi Austria, conform sursei menționate.

Aceștia sunt de părere că „foamea de profit” a companiilor nu ar trebui să câștige în defavoarea sănătății oamenilor. Totodată, protestatarii au cerut și o pauză plătită de trei săptămâni de la locul de muncă şi au declarat că birourile şi alte locuri de muncă sunt „centre de infectare”.

„Nu este posibil ca viaţa privată să fie total redusă în timp ce încă nu există aplicarea dreptului de a lucra de acasă”, spun protestatarii.

Mișcarea este în favoarea unui lockdown limitat pentru a reduce contaminările și a pune capăt pandemiei mai repede, a explicat pentru postul RBB unul dintre organizatori.

La Potsdam, un grup de 12 persoane au manifestat pentru mai multă siguranţă în şcoli şi grădiniţe şi au cerut suspendarea predării în şcoli din motive de siguranţă. Simultan, un convoi de maşini care protesta la Hamburg față de restricţii a fost atacat cu ouă şi roşii de către aproximativ 300 de contra-manifestanţi pe biciclete, a spus un purtător de cuvânt al poliției germane.

Sursă foto: pixabay