Germania anunță noi restricții! Cazurile au explodat după Paște

Un purtător de cuvânt al Guvernului de la Berlin a precizat că Angela Merkel ar urma să introducă un proiect prin care se vor aplic măsuri restrictive în regiunile cu peste 100 de noi infecții la mia de locuitori în decurs de 7 zile.

Potrivit proiectului, dacă incidența se păstrează sub 100 pe parcursul celor 7 zile, atunci landurile vor putea păstra controlul asupra măsurilor implementate pentru a opri răspândirea COVID-19.

Măsurile variază

Amintim că măsurile antipandemice sunt diferite de la o regiune la alta, datorită sistemului federal descentralizat al Germaniei. Așadar, în anumite regiuni, oamenii pot merge la magazine doar dacă au un test negativ, în timp ce în alte regiuni, magazinele sunt închise.

Adunările pe timp de noapte au fost interzise în capitala Germaniei, în timp ce, în Saarland, restaurantele și berăriile pot avea clienți doar la terasă.

Cazurile au crescut din nou

Vineri, Institutul Robert Koch a publicat noi date cu privire la numărul cazurilor de coronavirus. Institutul arată că numărul de noi contagieri a crescut cu 25.464 în doar 24 de ore, față de 3.576 de cazuri raportate vinerea trecută. Amintim că aceste date ar putea fi distorsionate din cauza weekend-ului prelungit de Paște.

Așadar, Angela Merkel și câțiva lideri regionli au făcut apel la un nou lockdown național. În această perioadă, autoritățile ar urma să vaccineze cât mai multe persoane.

Sursă foto: pixabay