Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat marţi că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborât în luna mai cu 11.000, până la cifra ajustată de 2,695 milioane de persoane.

Rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, a scăzut în mai la 6,1%, de la 6,2% în aprilie. Este cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990.

Analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau la o scădere cu 5.000 de persoane şi la menţinerea ratei şomajului la 6,2%.

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut cu aproximativ 8.000 în vestul Germaniei şi cu aproximativ 3.000 în estul Germaniei, a anunţat Oficiul Federal pentru Muncă.

Analiştii susţin că poziţia fiscală solidă a Germaniei, situaţia foarte bună a pieţei de muncă, inflaţia scăzută, declinul semnificativ al preţului la ţiţei, deprecierea euro şi noile măsuri de politică monetară adoptate de Banca Centrală Europeană oferă motive suplimentare de optimism privind perspectivele celei mai mari economii europene în acest an. AGERPRES