Germania a crescut numărul de teste pentru noul coronavirus la 500.000 pe săptămână, anunță autoritățile de la Berlin.

Iar această depistare precoce ajută în parte la menţinerea numărului de decese la un nivel relativ scăzut, a declarat joi un medic specialist.

“Motivul pentru care Germania numără atât de puţine decese în raport cu numărul celor infectaţi poate fi explicat prin faptul că facem multe teste în laborator”, a afirmat în cursul unei conferinţe de presă Christian Drosten, şeful departamentului de virologie al spitalului Charite din Berlin.

Rată a mortalității foarte scăzută

“Efectuăm jumătate de milion de teste în fiecare săptămână în Germania”, a precizat el, conform presei internaționale, anunță news.ro.

Germania este în acest moment grav afectată de pandemia provocată de noul coronavirus, raportând nu mai puțin de 36.508 de cazuri oficial înregistrate.

Cu toate acestea, numărul deceselor provocate de coronavirus este relativ mic, de 198, mai ales în comparație cu numărul persoanelor infectate.

De fapt, această ţară cunoaşte una dintre cele mai scăzute rate ale mortalităţii din lume din cauza Covid-19, cu 0,5%, în timp ce Franţa are 5,2% şi Spania – 7%.

Efort pentru realizarea unui vaccin

Potrivit ministrului Sănătăţii, Jens Spahn, până la 500.000 de teste au fost efectuate “săptămâna trecută în Germania”.

Ministerul german al Cercetării a spus că vrea să aloce 150 de milioane de euro pentru a susţine combaterea virusului de către laboratoare şi spitalele univeristare.

Această reţea ar avea drept misiune să adune toate datele despre pacienţii afectaţi de Covid-19 cu scopul de a avea o privire de ansamblu asupra antecendentelor medicale şi a provenienţei lor şi de a ajuta la realizarea unui vaccin.