''Ministrul afacerilor externe Steinmeier şi-a exprimat îngrijorarea faţă de acest subiect în timpul unei discuţii cu ministrul afacerilor externe rus Lavrov şi a cerut Rusiei să facă totul pentru ca echipa OSCE să fie eliberată imediat'', a menţionat sursa MAE german. Convorbirea telefonică Steinmeier – Lavrov a avut loc vineri seară.

Ministerul de Externe german a intervenit vineri seară şi pe lângă diplomaţi de rang înalt ai ambasadei ruse la Berlin.

Şapte observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au fost capturaţi şi sunt reţinuţi la Slaviansk, bastion al insurgenţilor proruşi în estul Ucrainei, a indicat vineri Ministerul ucrainean de Interne. ''Indivizi necunoscuţi au oprit la ora locală 11:40 un autobuz cu 13 pasageri – şapte reprezentanţi ai OSCE, cinci membri ai armatei ucrainene şi şoferul. Persoanele capturate se află în sediul serviciilor speciale locale'', se arăta în comunicatul ministerului citat.

Anterior, Ministerul ucrainean de Externe anunţa, conform Interfax, că s-a pierdut contactul cu membrii Misiunii de observatori militari ai OSCE în regiunea Doneţk (est) şi că este posibil ca aceştia să fi fost răpiţi de separatiştii proruşi din regiune.

SURSA: Mediafax