Dezastru în Germania! O tornadă a lovit un oraș din nordul țării. Patru persoane, în stare gravă

Conform informațiilor transmise de către dw.com, șapte persoane au fost rănite după ce o tornadă a trecut peste oraşul Kiel, aflat în nordul Germaniei.

„Aşa ceva este absolut imposibil de prognozat”, a explicat meteorologul Sebastian Wache pentru DPA, punctând că tornada s-a format la periferia oraşului Kiel.

Unele dintre persoanele rănite au fost lovite în zona capului

Potrivit pompierilor, patru persoane au fost rănite grav, în timp ce alte trei trei au suferit răni moderate. Totodată, unele dintre persoanele rănite au fost lovite în zona capului de obiecte luate de vânt. Acoperişuri au fost smulse de pe case, iar ţigle s-au desprins din cauza vântului, au precizat pompierii.

Un videoclip cu imaginile înregistrate de către aflați la fața locului poate fi vizualizat la finalul articolului.

O altă tornadă a făcut dezastru în Italia

Amintim că sudul Italiei a fost lovit din plin de o tornadă. Cel puțin doi oameni au fost uciși după ce o tornadă a lovit cu putere insula italiană Pantelleria, în sudul țării, relatează BBC. Victimele decedate, aflate în mașini, au fost aruncate practic afară, una pe șosea și alta pe un zid, scrie agenția ANSA.

Alte nouă persoane au fost rănite după ce tornada a lovit cu brutalitate, a răsturnat mașini și a smuls acoperișurile caselor, vineri, în Pantelleria, o insulă centru turistic italian din Marea Mediterană.

Patru dintre cei răniți sunt în stare critică, a anunțat agenția de protecție civilă italiană. Unul dintre salvatorii care au intervenit la fața locului a descris scenele drept „apocaliptice”. Presa locală a relatat că tornada a distrus complet un drum de coastă.

Printre cei uciși se numără și un pompier care nu era la datorie la acel moment. El și cealaltă victimă, un bărbat de 86 de ani, se aflau la volan în momentul în care tornada a lovit, a anunțat agenția de presă italiană ANSA.

Sursă foto: Dreamstime