Prin această plângere, depusă la un tribunal din Luxemburg, Berlinul vrea să asigure 'respectarea poziţiei sale juridice', a precizat Ministerul german al Economiei, adăugând însă că negocierile dintre Berlin şi Bruxelles în acest dosar spinos vor continua.

În luna decembrie a anului trecut Comisia Europeană a demarat o anchetă asupra legii germane de sprijinire a energiilor regenerabile. Legea prevede că dezvoltarea energiilor verzi este finanţată de o taxă achitată de consumatori pentru fiecare kilowatt oră, însă pentru a păstra competitivitatea industriei gemene anumite companii cu un consum mare de energie sunt complet sau parţial scutite de plata suprataxei.

În timp ce Bruxelles-ul susţine că aceste excepţii aduc atingere regimului concurenţei, autorităţile de la Berlin resping acuzaţiile pe motiv că suprataxa nu este plătită de stat ci de consumatori.

Potrivit AFP, comisarul pentru Concurenţă, Joaquin Almunia, ar putea să fie mulţumit de o restrângere a numărului de societăţi care beneficiază de scutiri de la plata suprataxei, peste 2.000 de companii, însă oficialii de la Berlin au subliniat în repetate rânduri că deşi sunt posibile unele modificări, marile companii industriale vor continua să fie scutite de la plata suprataxei.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: