Datele recente sugerează că Germania a înregistrat 'o performanţă foarte solidă' în perioada ianuarie-martie 2014, datorită avansului înregistrat în sectorul industriei şi construcţiilor, care au beneficiat de iarna blândă.

'Pe fondul creşterii activităţii economice în primul trimestru datorită vremii favorabile, datele ajustate sezonier pentru următoarele trei luni vor fi mai slabe. Dar acest efect tehnic nu ar trebui interpretat ca un semn al încetinirii ritmului de creştere al economiei', se arată în raportul Ministerului de Finanţe.

Datele recente indică o expansiune a comenzilor în industrie şi un avans al sectorului privat, în timp ce încrederea investitorilor este uşor afectată de tensiunile din Ucraina.

Guvernul de la Berlin se aşteaptă la o creştere a PIB-ului Germaniei de 1,8% în acest an, datorită majorării solide a consumului privat.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteaptă la o creştere a economiei germane de 0,6% în primele trei luni ale anului şi de un avans de 0,4% în trimestrul doi. AGERPRES