Marea Britanie a votat cu 51,9% în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană. Rezultatul referendumului a evidenţiat mai multe falii, cum ar fi bătrâni vs. tineri sau Anglia şi Ţara Galilor vs. Scoţia şi Irlanda de Nord. 

"De aceea nu ar trebui să ridicăm podul de legătură", a spus Gabriel la o conferinţă europeană la Berlin a formaţiunii sale, Partidul Social Democrat (SPD). 

Vicecancelarul a mai afirmat că Germania ar trebui să se gândească la ce le-ar putea oferi tinerilor britanici şi a adăugat că SPD a fost întotdeauna în favoarea dublei cetăţenii. 

"Haideţi să oferim (cetăţenie) tinerilor britanici care trăiesc în Germania, Italia sau Franţa, pentru a putea rămâne cetăţeni ai UE", a spus el. 

Şi partidul Verzilor, aflat în opoziţie, a cerut ca Germania să facă astfel încât britanicii de pe teritoriul său să poată obţine obţine mai uşor paşaport german. 

Volker Bouffier, premier al landului Hessen – unde se află capitala financiară a Germaniei, Frankfurt – a declarat pentru publicaţia Welt am Sonntag că 'un număr destul de mare de britanici' au aplicat pentru cetăţenia germană după Brexit