Planul ar trebui să stimuleze sectorul construcţiilor din Germania, printre firmele de profil care vor beneficia de noile reglementări urmând să se afle Patrizia Immobilien şi Hochtief. Cabinetul cancelarului Angela Merkel ar urma să aprobe miercuri planul privind reducerile de taxe investitorilor, pregătit de ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, şi cel al Construcţiilor, Barbara Hendricks, au declarat pentru Reuters surse guvernamentale.

Investitorii vor putea reduce timp de trei ani valoarea taxelor către stat prin deducerea aproape a unei treimi din costurile construcţiei, atât timp cât ei construiesc noi apartamente în zonele cele mai afectate de deficitul de locuinţe. Pentru a evita sprijinirea construcţiilor de lux, reducerile de taxe vor fi limitate la apartamente al căror cost de construcţie este sub 3.000 de euro pe metru pătrat. Investitorii privaţi pot solicita reduceri de taxe pentru maxim 2.000 de euro pe metru pătrat.

Stimulentele se aplică locuinţelor care beneficiază de permise de construcţie acordate în perioada 2016 – 2018, şi ar urma să ducă la construirea a încă 100.000 de apartamente. Înainte de creşterea semnificativă a numărului de refugiaţi, în vara lui 2015, deficitul de locuinţe disponibile era estimat la 800.000 în zonele urbane.

Anul acesta ar urma să fie construite aproape 29.000 de noi apartamente dar experţii susţin că nu vor fi suficiente pentru a face faţă cererii, fiind necesare anual 400.000 de noi locuinţe. (Sursa: Agerpres)

Te-ar putea interesa și: