"Am mobilizat sute de ofițeri”, a declarat oficialul german. Berlinul a anunțat că a reimpus controalele la frontiere, în special cele cu Austria, în urma afluxului-record de imigranți.

Pe de altă parte, un număr-record de 5.809 de migranţi au intrat duminică în Ungaria, a anunţat poliţia, cu doar două zile înainte de intrarea în vigoare marţi, 15 septembrie, a deciziei autorităţilor de la Budapesta de a închide ermetic frontiera Ungariei cu Serbia.

Această cifră bate recordul de 4.330 de sosiri înregistrate sâmbătă, a precizat poliţia.

Conform noii legislaţii adoptate de Ungaria, începând de marţi trecerea peste gardul de sârmă ghimpată ridicat la frontiera cu Serbia, va fi pedepsită cu închisoarea.

Potrivit site-ului ungar Index.hu, Serbia va încerca să forţeze luni intrarea în Ungaria a unui număr variind între 25.000 şi 30.000 de imigranţi, înainte de intrarea în vigoare a noii legi. Site-ul, care citează surse oficiale ungare, afirmă că Serbia va furniza un număr mare de autobuze migranţilor, care intră pe teritoriul său din Macedonia, venind din Grecia, pentru a le permite să ajungă în Ungaria.

Odată ajunşi în Ungaria, migranţii vor încerca să-şi continue călătoria spre Europa Occidentală, în special spre Germania şi Suedia, traversând Austria, aşa cum au făcut zeci de mii de persoane în ultimele săptămâni.

Însă Berlinul a anunţat duminică reintroducerea temporară a controalelor la frontieră pentru a face faţă afluxului de refugiaţi şi toate trenurile dintre Austria şi Germania au fost suspendate, lăsând mii de migranţi blocaţi pe teritoriul austriac. Între timp, circulaţia feroviară între Austria şi Germania a fost reluată, dar autorităţile germane au cerut călătorilor să se aştepte la un timp îndelungat în frontier, din cauza controlului paşapoartelor.

Ungaria, care intenţionează să-şi închidă ermetic frontiera cu Serbia în faţa imigraţiei clandestine, a ridicat un gard de sârmă ghimpată, cu o lungime de 175 de km la frontiera cu această ţară şi va autoriza o utilizare sporită a armatei în zonă începând de marţi.