"Nu cer să fiu aprobat, dar aş putea cel puţin să fiu respectat! Dintre cei care au plecat din Franţa niciunul nu a fost jignit cum am fost eu", afirmă actorul în scrisoarea prin care doreşte să-i dea o replică premierului Ayrault, care a considerat anterior "lamentabil" gestul lui Depardieu de a se stabili în Belgia pentru a nu mai plăti impozite în Franţa.

"Cine sunteţi dumneavoastră să mă judecaţi în acest fel, vă întreb domnule Ayrault, primul ministru al lui Francois Hollande, va întreb, cine sunteţi?, mai scrie Depardieu, care susţine că şi-a "plătit întotdeauna taxele şi impozitele".

"Nu am omorât pe nimeni, cred că nu am făcut nimic rău, în 45 de ani am plătit impozite de 145 de milioane de euro şi am 80 de angajaţi cărora le-am oferit locuri de muncă (…) Nu sunt de compătimit dar nici de invidiat, însă refuz cuvântul "lamentabil”, insistă actorul.

"Vă predau paşaportul şi dreptul la securitatea socială de care nu m-am folosit niciodată. Noi nu mai avem aceeaşi patrie. Sunt un adevărat european, un cetăţean al lumii, aşa cum mi-a spus tatăl meu întotdeauna", conchide el.
Sursa: Agerpres