George Simion promite că nu vor fi majorări de taxe, dar vrea disciplină fiscală
George Simion a declarat că orice creștere de taxe reprezintă, în opinia sa, un semnal de recesiune. A susținut că este nevoie de o reglementare a muncii în sensul încurajării și nu al supraimpozitării acesteia.
Candidatul AUR a precizat că vrea ca toți antreprenorii să fie tratați în mod egal și să plătească corect taxele, fără ca acestea să fie majorate. De asemenea, a spus că nu va susține creșterea taxelor esențiale pentru mediul de afaceri și că acele companii care nu își achită obligațiile fiscale trebuie corectate prin dialog cu sectorul privat.
„Vrem ca toţi antreprenorii să fie egali şi să îşi plătească corect taxele care nu se vor majora. Orice creştere de taxe reprezintă recesiune. Aşa că noi avem de reglat, în primul rând, munca, care trebuie încurajată, nu supraimpozitată”, a precizat George Simion într-o dezbatere.
„Nu vom mări taxele importante care vizează mediul antreprenorial. Sunt companii care nu îşi plătesc taxele corect în România şi acolo trebuie să intervenim, dar în dialog cu mediul de afaceri. Lărgirea bazei de impozitare, prin dezvoltarea domeniilor precum construcţiile şi agricultura, este singura noastră şansă de a evita recesiunea”, a mai declarat Simion.

Dezvoltarea economică, axată pe agricultură și construcții
George Simion a mai afirmat că extinderea bazei de impozitare, prin dezvoltarea unor domenii strategice precum construcțiile și agricultura, reprezintă – în viziunea sa – singura soluție pentru a evita recesiunea. A punctat că susține o abordare în care creșterea economică să vină din dezvoltare și nu din poveri fiscale suplimentare.
Liderul AUR a declarat că este deschis unui model de colaborare națională inspirat din Pactul de la Snagov, semnat în 1995 pentru susținerea aderării României la UE și NATO. A menționat că vede economia drept pilon principal al unui program de țară pe termen lung, în conformitate cu strategia propusă de ASPES și elaborată de Academia Română.
Simion a menționat în acest context și alte instituții despre care a afirmat că ar trebui să aibă un rol în definirea direcției economice a țării, inclusiv Camera de Comerț și Industrie și Biserica Ortodoxă.
„Sunt aici pentru a discuta şi pe modelul Pactului de la Snagov, pentru aderarea noastră la Uniunea Europeană şi la NATO, din 1995, care a funcţionat.
Eu nu văd decât economia ca parte a acestui program de ţară, conform programului oferit de Aspes, pe următorii 20 de ani, conform strategiei elaborate de Academia Română, care totuşi are şi ea un rol la fel ca şi Camera de Comerţ şi Industrie, ca şi Biserica noastră naţională”, a mai spus liderul AUR.
Suveranitate națională, nu izolare
Candidatul AUR a subliniat că trebuie, în opinia sa, să existe mândrie față de realizările istorice ale românilor, menționând în mod special construcția Transfăgărășanului și reușitele din anii 1800 și 1900. A afirmat că aceste exemple ar reprezenta dovada capacității poporului român de a construi și dezvolta.
George Simion a mai adăugat că suveranitatea și independența națională nu trebuie confundate cu izolaționismul.
„Trebuie să fim mândri de ce am realizat în 1800, în 1900, în construcţia Transfăgărăşanului, pentru că au fost români de-ai noştri. Asta înseamnă suveranitate şi independenţă naţională, nu izolationism”, a mai menţionat el.