George Simion acuză Executivul că limitează libertatea oamenilor

George Simion acuză Guvernul României că limitează libertatea oamenilor prin limitarea plăților cu banii cash la 2.000 de lei.

Liderul AUR îi îndeamnă pe cetățenii români să renunțe la conturile bancare. El, de exemplu, își încasează salariul în numerar.

„Îmi încasez salariul în numerar, nu am cont bancar pentru a apăra cele patru crezuri ale AUR: națiune, familie, credință și libertate.

Plățile în numerar sunt despre libertate și evitarea controlului social”, a spus, miercuri, George Simion, relatează Realitatea PLUS.

Reacția sa a venit după ce premierul României, Marcel Ciolacu, și-a asumat răspunderea pe noile măsuri fiscale, ce includ limitarea plăților cash între 1.000-2.000 de lei pe zi.

„Dacă ești persoană fizică vei putea face în continuare plăți la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi! DOAR dacă ești operator economic, PFA sau orice altă categorie autorizată, care emite facturi, atunci va trebui să limitezi plățile cash către alt agent economic la cel mult 1.000 de lei pe zi, respectiv 2.000 de lei pe zi în magazinele cash&carry!

În concluzie, NU te controlează nimeni! NU îți ia nimeni cash-ul din buzunar!”, a scris liderul social-democraților pe contul lui de Facebook.

Plăți cu bani cash în limita a 5.000 de lei

PSD a anunțat că oamenii își vor putea cumpăra în continuare tot ce își doresc, dar în limita a 5.000 de lei cash/zi. Acesta este limita zilnică cu mult peste salariul mediu net lunar pe economie.

„Vei putea să îţi cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Adică o limită zilnică cu mult peste salariul mediu net lunar pe economie! Dacă eşti persoană fizică vei putea face în continuare plăţi la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi!

În concluzie, Nu te controlează nimeni! Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!

Toată discuţia despre cash este o temă falsă! Singurii care vor avea de suferit vor fi evazioniştii, nu oamenii obişnuiţi!”, au transmis social-democrații prin intermediul rețelelor sociale.