George Niculescu este noul preşedinte al Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). El a fost votat în funcție cu 256 de voturi „pentru” şi 24 „împotrivă”. Pentru funcţia de vicepreşedinte al ANRE a fost ales Gabriel Andronache – 263 voturi „pentru” şi 6 voturi „împotrivă”.

Cele două funcţii vacante de membru în Comitetul de reglementare al ANRE vor fi ocupate de Bumb Sorin – 260 de voturi „pentru” şi 80 „împotrivă” şi Cornelia Sulger – 244 de voturi „pentru” şi 96 împotrivă”.

Votul din Parlament a fost secret cu bile.

UDMR a boicotat votul din Parlament

Trebuie spus că UDMR a boicotat votul din Parlament pentru conducerea ANRE. Formațiunea maghiară a fost supărată pe faptul că PNL și-a dorit să obțină atât postul de președinte al ANRE, cât și postul de vicepreședinte. Acesta din urmă a fost ocupat până acum de Zoltan Nagy-Bege. Din acest motiv, UDMR a decis să nu participe la votul din plenul Parlamentului privind conducerea ANRE.

Senatorul Lorant Antal a spus că UDMR nu va participa nici astăzi la vot. La rândul său, liderul deputaților UDMR, a precizat  că nu vor cere niciun alt post, pe motiv că nu sunt vânători de posturi.

„Am luat această decizie politică de a nu participa la acest vot. E prematur să discutăm de rocadă”, a mai spus acesta.

UDMR îi acuză pe liberali că e a doua oară când încearcă să le ia un post, după o tentativă similară la numirile din Consiliul de Supraveghere al companiei cu capital de stat Hidroelectrica. Atunci, PSD a cedat unul din locurile sale pentru ca Borbely Karoly, candidatul susținut de UDMR, să primească locul dorit.

Ce a spus Nicolae Ciucă despre boicotul UDMR

În replică, liderul PNL Nicolae Ciucă a spus, referitor la decizia UDMR de a nu participa la votul pentru şefia ANRE, că este decizia dumnealor. Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat la Parlament dacă liberalii sunt nemulţumiţi de reprezentarea prea mare a UDMR la nivel de guvern şi agenţii.

”Este o discuţie şi o analiză politică pe care o vom face şi vom lua decizia”, a spus preşedintele PNL. Despre decizia UDMR de a nu participa la şedinţa de plen reunit pentru alegerea conducerii ANRE, Ciucă a spus: ”Este decizia dumnealor”.

Liderul PNL a mai afirmat, despre faptul că un post de vicepreşedintele a ajuns la PSD, că trebuie văzut cum se finalizează alegerile în Parlament.