Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a reacționat la mesajul postat pe Twitter de fondatorul companiei Tesla, Elon Musk, privind posibilitatea deschiderii unei reprezentanțe în România. În postarea, Musk spune „Sper să deschidem în curând și în România”.

Ambasadorul Maior salută „anunțul” fondatorului Tesla: „Este o veste excelentă în contextul evoluției foarte bune a relațiilor economice și comerciale dintre România și SUA.” Arată că „prezența Tesla în România ar confirma atractivitatea pe care o are piața românească pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile şi implementarea tehnologiilor inovative în acest domeniu.”

În aprecierea sa, George Maior invocă schema de sprijin financiar oferită de Guvernul României pentru încurajarea automobilelor electrice sau a panourilor foto-voltaice, care „arată avantajele solide pe care le oferă țara noastră”, scrie biziday.

„Amintim faptul că ambasadorul României în SUA, a prezentat anul trecut unor reprezentanţi ai companiei Tesla măsurile concrete de sprijin pe care România le acordă pentru extinderea utilizării vehiculelor ecologice” se mai arată în comunicatul de presă al Ambasadei României în SUA.