Realizatorul Pro TV George Buhnici face bani din canalul său de YouTube și explică oamenilor cum reușește, împreună cu alt vlogger cunoscut, Zaiafet.

“ Deci, ca să înțelegeți, după șase ani de YouTube, a ajuns să aibă un canal de 470.000 de abonați… eu am sărit puțin de 700.000 de mii de abonați, dar diferența dintre noi nu e mare, pentru că clipurile tale se propagă foarte bine, și de-aici vine secretul monetizării. Odată ce ai un canal cu conținut original, și nu ai probleme de copyright, poți să-și activezi monetizarea, devii partenere YouTube și din momentul acela reclamele care apar lângă clipul tău, peste clipul tău, inainte sau după, primești și tu o cotă. Cică 60% din ce taxează YouTube. Important e că YouTube face parte în parte cu noi, nu ca Zuckerberg (n.r. Facebook) care nu ne dă nimic pentru ce publicăm acolo”, mărturisește  realizatorul ILikeIT, citat de cancan.ro.

La rândul său, vloggerul Zaiafet arată cam ce sume pot fi ridicate lunar, în funcție de accesări.

”Suntem mai mulți ca niciodată pe YouTube, toată lumea vrea să facă niște bani”, recunoaște vedeta Pro Tv.  ”Eu cred că fac 870 (n.r. dolari) pe milion (n.r. de vizualizări) .. sau cred că mai mult. Cam un 1 euro la mia de vizionări. Până acum câteva luni nu făceam mai nimic”, spune Zaiafet.