Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat că formula în care Traian Băsescu îl desemnează pe el premier este una cel puţin fantezistă, el apreciind că şeful statului ar trebui să îl desemneze pe Crin Antonescu pentru această funcţie, el având o relaţie excepţională cu PSD.

Întrebat cum apreciază formula unui Guvern cu Geoană premier, liderul PSD a spus: „Mi se pare o formulă mai mult decât fantezistă. Traian Băsescu, dacă vrea să-şi vadă visul cu ochii încă o dată, ar trebui să îl propună pe Crin Antonescu, pentru că, într-adevăr, Crin Antonescu ar putea să fie un premier care să coaguleze. Are o relaţie excepţională cu noi (cu PSD, n.r.)”, a spus Geoană.

Liderul PSD a declarat, totodată, că formula dată de un Guvern PDL, la care să se asocieze UDMR şi unii „transfugi” politici, ar fi una proastă pentru România. „Această variantă, dacă UDMR vrea să meargă în partea cealaltă, cu doi-trei transfugi, reprezintă o soluţie a dezastrului. O guvernare cu două-trei voturi în Parlament, cu o majoritate fragilă, este un risc politic, social, economic imens. Un preşedinte nelegitim şi o guvernare care nu are majoritate decât la momentul votului de învestire reprezintă o soluţie proastă pentru România”, a opinat Geoană.

Băsescu trebuie să ţină cont de cele peste 5 milioane de voturi ale lui Geoană

Conducerea PSD Arad consideră că invitaţia la reconciliere a lui Traian Băsescu ar trebui să aibă în vedere „dimensiunea naţională, reconcilierea stânga-dreapta, nu doar cea din interiorul dreptei” şi că Mircea Geoană ar trebui să conducă un Guvern de uniune naţională PSD-PDL-PNL-UDMR.

Liderul PSD Arad, Marius Lazăr, arăta într-o declaraţie de presă, că „Traian Băsescu trebuie să ţină cont de cele peste cinci milioane de voturi care se află în spatele lui Mircea Geoană”, transmite Mediafax.

„Chiar dacă va fi validat, Traian Băsescu se află în faţa unui mandat cu o legitimitate viciată, ştirbită. Recâştigarea legitimităţii mandatului doi al lui Traian Băsescu depinde decisiv de maniera în care domnia sa va şti să aşeze cele două Românii (împărţite de rezultatul alegerilor – n.r.) împreună, pe acelaşi drum, în cel mai dificil moment politic, economic şi social al naţiunii române de după decembrie 1989. Mircea Geoană, cu cele peste cinci milioane de voturi în dreptul său, cu o jumătate de Românie în spate, trebuie implicat direct în acţiunea politică anticriză a viitorului guvern”, arată Lazăr, care este şi secretar executiv al PSD.

El îi propune lui Băsescu să îl nominalizeze pe Mircea Geoană ca premier în fruntea unui Guvern de uniune naţională PSD-PDL-PNL-UDMR sau „să ţină cont de majoritatea PSD-PNL-UDMR şi să accepte premierul propus de această majoritate, fie el un independent, fie Mircea Geoană sau Crin Antonescu”.

SURSA: Mediafax