Ferrari 812 Superfast

În prezentarea de la Geneva, oficialii Ferrari au ținut să menționeze că tocmai au lansat cea mai rapidă mașină de serie din lume. „Nicio altă mașină de serie cu motor amplasat în față nu s-a apropiat de cifrele noastre”, au clamat italienii adăugând o nuanță importantă. Prin urmare, noul 812 Superfast nu este decât cea mai rapidă mașină cu motor amplasat deasupra punții din față. Asta pentru că, în lume, există deja bolizi cu propulsor amplasat central mult mai potenți decât „cel mai puternic Ferrari. Lăsând deoparte cârcoteala este demn de menționat că 812 Superfast este o evoluție a ceva mai bătrânului F12 berlinetta având sub capotă același V12 de 8.5 litri, modificat astfel încât să livreze 789 CP. Uzina de forță împinge noul Ferrari până la 100 km/h în doar 2,9 secunde ( cu 0,4 secunde mai mult decât Bugatti Chiron). Viteza maximă a focosului italian este de 340 km/h.

McLaren 720S

Britanicii de la McLaren au adoptat un nou limbaj de design odată cu lansarea noului 720S. Asta pentru că – dacă vă puteți închipui – au fost acuzați că mașinile lor sunt „prea liniștite”. Este pentru prima dată când compania înlocuiește unul dintre modelele sale, 720S fiind urmașul direct al lui 650S. Față de acesta din urmă, noul vitezist de lux este cu 18 kg mai ușor. McLaren 720S are sub capotă un motor V8 de 4.0 litri care dezvoltă 710 CP și poate imprima o accelerație 0 – 100 km/h în 2,9 secunde. Viteza maximă până la care poate ajunge noul model este de 340 km/h.

Aston Martin Valkyrie

Dezvoltat împreună cu echipa de Formula 1 Red Bull, noul supercar al mărcii Aston Martin a primit numele Valkyrie continuând astfel tradiția modelelor mărcii de a avea un nume care începe cu litera „V”. Din nefericire pentru pasionați, oficialii Aston Martin au fost rezervați în a da detalii despre model chiar și după premiera mondială de la Geneva. Se pare însă că mașina are un propulsor V12, poziționat central, care face parte dintr-un sistem hibrid la care au colaborat Cosworth și Rimac. În total, ansamblul ar putea dezvolta între 900 CP și 1.000 CP. Dacă vă numărați printre doritori trebui să vă dezamăgim. Deși nici nu au început livrările – acestea fiind programate pentru 2019 – toate cele 150 de unități programate să intre în producție au fost deja vândute. Acestora li se vor adăuga 25 de unități destinate exclusiv circuitelor de curse.

Lamborghini Huracan Performante

Aspectul radical cu care ne-au obișnuit deja modelele Lamborghini atinge noi culmi odată cu Huracan Performante.Deși face parte, fără doar și poate, din familia Huracan, noul model a trecut printr-un complicat proces de transformare. Un motor mai puternic, suspensii noi, șasiu ranforsat și o greutate redusă, alături de un sistem aerodinamic activ denumit ALA au făcut ca Huracan Perfomante să devină cel mai puternic Lamborghini cu motor V10 produs vreodată. Datele tehnice arată cam așa: greutate – 1.382 kg, motor – V10 normal aspirat care dezvoltă 640 CP, transmisie – automată cu șapte trepte și ambreiaj dublu, tracțiune – integrală permanentă. Ca rezultat, supercarul atinge 100 km/h în 2,9 secunde. Prețul pentru o astfel de bijuterie ale cărei livrări încep la vară este de 195.040 euro, fără taxe.

(Articol publicat în Suplimentul Auto apărut împreună cu revista Capital pe 20 martie 2017)

Citeşte şi:

Geneva Motor Show 2017: Sportive de performanță

Geneva Motor Show 2017: Vacanţe cu stil şi spaţiu

Geneva Motor Show 2017: Furnizori de imagine şi statut

Geneva Motor Show 2017: Noi staruri în jungla urbană

Geneva Motor Show 2017: Mecca industriei auto

Start lansat al pieței autoturismelor noi