BMW Seria 5 Touring

Noua versiune BMW Seria 5 Touring, model care se bucură de un succes deosebit pe pieţele din Europa, oferă o combinaţie greu de egalat între plăcerea condusului, aspectul estetic şi funcţionalitatea inteligentă. Chiar şi cu toate locurile ocupate, portbagajul noului BMW Seria 5 Touring are o capacitate de până la 570 de litri – cu zece litri mai mult decât spaţiul oferit de predecesorul său. Vânzările modelului vor începe în iunie 2017, clienții putând alege atunci între patru motoare de generație nouă, două dintre acestea putând fi  combinate cu sistemul de tracţiune integrală xDrive.

Dacia Logan MCV Stepway

După ce a înnobilat modelele Sandero, Dokker şi Lodgy cu versiuni Stepway – al căror principal atu este un pachet de design exterior şi interior mai atractiv – marca Dacia a lansat acum și Logan MCV Stepway. Modelul este individualizat de o gardă la sol majorată cu 50 mm, protecţii laterale specifice și un calandru care aminteşte de cel al micului SUV Duster. Evident, noul Logan MCV Stepway oferă un spaţiu generos pentru toţi ocupanţii săi şi pentru bagajele acestora. Prețul nu a fost încă anunțat, însă este de așteptat ca acesta să fie, în medie, cu circa 1.000 de euro mai mare decât al variantei de bază.

Hyundai i30 Wagon

Hyundai a prezentat varianta break a noului i30, model testat de Capital în urmă cu câteva săptămâni. Pe lângă un design evoluat, Hyundai i30 Wagon dispune de o capacitate de depozitare de 602 litri care poate ajunge până la 1.650 litri prin rabatarea banchetei. Mai mult, al doilea membru al familiei i30 oferă spații suplimentare de stocare sub podeaua portbagajului. Lungimea vehiculului este cu 245 mm mai mare decât cea a versiunii hatchback. Dezvoltat și produs în Europa, Hyundai i30 Wagon dispune, pe lângă motoare performante, de echipamente de siguranță de ultimă oră.

Porsche Panamera Sport Turismo

Deși mulți consideră deja că un Porsche break e chiar mai greu de acceptat decât un SUV al aceleiași mărci sportive, succesul repurtat cu gama de modele de teren pare să-i fi motivat pe oficialii mărcii să meargă chiar mai departe. Noul Panamera Sport Turismo este destinat celor care, pe lângă sportivitatea și spațiul deja existente în modelul de bază, au nevoie de un vehicul practic pentru călătorii lungi cu familia. Tocmai de aceea, break-ul are trei locuri în spate și nu doar două ca în cazul sedanului, iar în portbagaj este spațiu pentru 520 de litri. Varianta Sport Turismo va fi comercializată doar cu tracțiune integrală, prețul de bază pe piața germană fiind de 97.557 euro.

Mercedes-Benz Clasa E Cabriolet

Cum vacanță nu înseamnă doar spațiu și modularitate ci și aer liber și senzații tari, în categoria mașinilor de concediu am inclus și noul cabriolet al Clasei E care a avut premiera mondială la Geneva. Al cincilea și ultimul membru al familiei E a Mercedes-Benz poate fi comandat, pentru prima dată, cu tracțiune integrală 4MATIC, iar ridicarea și plierea plafonului se poate face până la viteze de 50 km/h. În plus, pentru a renunța la plafon, noua Clasă E Cabriolet are nevoie de doar 20 de secunde. Mai lung decât varianta predecesoare cu 123 mm, Mercedes-Benz Clasa E Cabriolet va ajunge la clienți în toamna lui 2017.

(Articol publicat în Suplimentul Auto apărut împreună cu revista Capital pe 20 martie 2017)

Citește și:

Geneva Motor Show 2017: Sportive de performanță

Geneva Motor Show 2017: Furnizori de imagine și statut

Geneva Motor Show 2017: Noi staruri în jungla urbană

Geneva Motor Show 2017: Mecca industriei auto