Achiziţionarea participaţiei de la PPF Group este în linie cu acordul semnat în urmă cu doi ani, a anunţat Generali, al treilea asigurător din Europa.

'Deţinerea integrală a Generali PPF Holding ne dă în sfârşit ocazia să profităm deplin de pe urma investiţiei noastre, să accelerăm ritmul dezvoltării viitoare şi să ne îmbunătăţim competitivitatea în regiune', a afirmat directorul general al Generali, Mario Greco.

La sfârşitul anului trecut, Generali a anunţat că a îndeplinit anticipat obiectivele din planul de reorganizare convenit pentru perioada 2013-2015.

Obiectivul companiei este ca, până în 2015, să obţină patru miliarde de euro din vânzări de active, pentru a se concentra pe divizia de asigurări şi pentru a-şi majora capitalul. De asemenea, compania a anunţat un program de două miliarde de euro pentru îmbunătăţirea eficienţei.

'Bilanţul a fost întărit şi dividendele acordate investitorilor ar putea creşte din 2015', a raportat Generali. Compania a dat asigurări că va putea s-şi depăşească obiectivul de a-şi majora rentabilitatea operaţională la 13% până la sfârşitul lui 2015.

Reorganizarea Generali va avea ca obiectiv majorarea capitalului şi creşterea profitului, dar nu vor fi reduse dividendele şi nu se vor face concedieri, a anunţat recent Greco. De asemenea, noua strategie a Generali vizează până în 2015 o creştere a contribuţiei diviziei de asigurări non-viaţă la aproximativ jumătate din profitul operaţional al companiei, faţă de 35% în prezent.

Compania, care operează în peste 60 de ţări şi are 82.000 de angajaţi, obţine aproximativ 10% din profitul operaţional în Europa Centrală şi de Est. De asemenea, al treilea asigurător din Europa a înfiinţat sucursale pe principalele pieţe din Extremul Orient, inclusiv India şi China.

Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

AGERPRES

Te-ar putea interesa și: